Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Jazz Loft Aquincum Apartments

A jövő társasháza – Életre kelt a malom Óbudán

A VGF (Víz-, gáz-, fűtéstechnika) szaklap a gázkazánok múltja és jövője témában sajtótájékoztatót tartott október 5-én, és egyben bemutatta a jövő társasházát, a Jazz Loft Aquincum Apartments-et. Szeptember 26-án betiltották a ” hagyományos ” gázkészülékeket, ennek kapcsán, informálták az újságírókat a hatályba lépett rendeletről és annak hatásairól.

3JazzLoftMajd bemutatták a jövő társasházát, a Jazz Loft Aquincum Apartments-et. Mint mondták, életre kelt a malom Óbudán!

Az építészeti szempontból különleges malom homlokzat, a loft lakások belső tere és az udvar is sok látványos elemet biztosít.

Megtudtuk, hogy a Merkapt Zrt. keltette életre. A jövő társasházát hőszivattyú, felület fűtés-hűtés, hővisszanyerős központi szellőzőberendezések, intelligens vezérlés, hővisszaverős árnyékolók tesznek komfortossá. Igazi építészeti és épületgépészeti bravúr az 1800-as évek végén épült malomépület homlokzatának állagmegóvása és látványelemeinek használata a modern, loft stílusú egyedi lakásokban.

4JazzbeloA beruházó ráadásul nem értékesítésre, hanem bérbe kívánja adni a lakásokat, ami egy új fajta, hazánkban is egyre jobban tért hódító életvitel és szemléletmódot követ.

1Szilágyi LászlóEz az új társasház jó példa a jövőbe mutató irányelveknek, hiszen mind energiatakarékossági, mind környezetvédelmi szempontól kiemelkedő megoldásokat kínál. Az egyre szigorodó műszaki szabályzatoknak megfelelően jó példával szolgálhat a régi és az új építésű ingatlanberuházók számára.

A sajtótájékoztatón részt vett Szilágyi László VGF kiadóvezető és Lantos Tivadar VGF szaklap szerkesztő.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.