Search
hétfő 22 július 2024
  • :
  • :

Gyógyszer nélküli fájdalom csillapítás

Gyógyszer nélkül is csillapítható a fájdalom

1HegyiA krónikus fájdalom több mint 90 millió embert érint Európában. A felnőtt lakosság majdnem 20 százaléka számolt be hosszú távú fájdalom fennállásáról, ami befolyásolja az életminőségüket. Képtelenek a fizikai aktivitásra, jelentős részük alvászavarral, hangulatzavarral küzd, illetve nem teljesítenek jól a mindennapokban.

Számos beteg pedig úgy érzi, a fájdalommal együtt kell élnie, pedig nem így van – mondta Prof. Dr. Hegyi Gabriella a sajtótájékoztatón, ahol bemutatták az OMRON E3 készüléket.

A sajtótájékoztatón részt vett Rubint Réka és Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Mint mondták, munkájukból adódóan, szinte napi szinten találkoznak a fájdalommal.

Ők is azt tanácsolják, ha meg lehet oldani, ne gyógyszerrel csillapítsák a fájdalmat az emberek. 2OmronRubint

A TENS (transzkután elektromos idegstimuláció) egy olyan klinikailag bizonyított technológia, mely az izmok és idegek stimulálásával nyújt segítséget a mozgásszervi fájdalmak enyhítésében.

1OmronGyorfyA fájdalom „kapuelmélete” szerint a fájdalomüzenet létrejöttét követően az inger nem éri el azonnal az agyat, hanem az agykéreg felé haladva különböző idegi vezetési rendszereken, úgynevezett kapukon kell áthaladjon. Amennyiben ezek a kapuk zárva vannak, a fájdalom kevésbé intenzív vagy egyáltalán nem érezhető, kórképtől és annak mértékétől függően.

Dr. Hegyi Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem professzora 30 éve vezeti a budapesti Yamamoto Rehabilitáció Intézetet. A speciális fájdalomambulancián reumatológiai, ortopédiai és egyéb okból fájdalommal szenvedőket gyógyítják az OMRON több évtizedes szakértelemmel bíró fájdalomcsillapító technológiájával, melyek blokkolják a fájdalomüzenetet, stimulálják az endorfintermelést és javítják a vérkeringést.

1OmronbelsoAz OMRON E3 Intense egy olyan fájdalomcsillapító készülék, amely az izmokban és ízületekben fellépő fájdalom enyhítését, illetve a hát, váll, karok, lábak és lábfejek merevségének és zsibbadtságának mérséklését szolgálja a fájdalmas részekhez közeli bőrfelületen kiváltott idegi stimuláció alkalmazásával – mondta a professzor asszony.

A készülék nem igényel professzionális segítséget. A mindössze negyedórás kezeléssel hosszú órákra csillapíthatjuk a tüneteket, így a fájdalom nem akadályozza tovább az embereket munkájukban, mindennapi tennivalójukban. Az eszköz intenzitása állítható, programjai változtathatók, ráadásul otthon, munkahelyen vagy akár utazás közben is használhatjuk, ezzel nemcsak időt, de pénzt is megtakaríthatunk.

A krónikus fájdalmak esetén a készülék nem szünteti meg a fájdalom okát, csak átmeneti enyhüléssel szolgál. Önálló és kiegészítő terápiaként is alkalmazható, rendszeres használatával gyakran a gyógyszeradag is csökkenthető. Végül aki akarta, kipróbálhatta a készüléket.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.