Search
csütörtök 30 május 2024
  • :
  • :

Isten ábécéje

F. S. Collins – Isten ábécéje – Egy tudós érvei a hit mellett

Isten ABC-jeAz író hívő keresztény tudós, akinek a legfontosabb a tudományos és a spirituális világképek kibékítése. Nemcsak azt kívánja bebizonyítani olvasóinak, hogy azok, akik a vallás és a tudomány összeegyeztethetetlensége mellett érvelnek, jó- vagy rosszhiszeműen csúsztatnak, de azt is, hogy a tudomány jelenlegi ismeretei nemcsak hogy nem zárják ki Isten létezését, hanem egyenesen valószínűvé teszik.

Collins világhírű természettudós, az egyik legfontosabb 20. századi tudományos vállalkozás, a humán genom projekt korábbi vezetője, aki életének egy pontján – még a nagy tudományos felfedezései előtt – a hit felé fordult. Ennek a mélyreható átalakulásnak a lenyomata ez az elgondolkodtató, közérthető, nagyon őszinte és izgalmas könyv, amely egyaránt szól a kétkedőkhöz és a hívőkhöz, a világi gondolkozásúakhoz és a mélyen vallásosakhoz, és a tudomány iránt érdeklődők számára is van új mondanivalója.

Az ember teljes génkészletét feltérképező projekt egykori vezetőjeként írhatott volna egy minden konfliktust kerülő, általános elismerésre joggal számot tartó könyvet minden idők egyik legfontosabb és legcsodálatraméltóbb tudományos eredményéről, de ez a könyv valami egészen más.

2IstenDr. Réffy Balázs, az Akadémiai Kiadó igazgatója azt mondta, hogy az Isten ábécéje 21. századi apokrif. Olvasása egyszerre páratlan spirituális és szellemi kaland. Örömhír, mert nem kell választani Isten és a tudomány között. A könyv jó alkalmat kínál számunkra, hogy elgondolkozzunk az emberi létezés legnagyobb kérdésein.

A könyvbemutatón részt vettek: Nobilis Márió pápai káplán, főiskolai adjunktus, Dr. Oberfrank Ferenc kutatóorvos, bioetikus, Réffy Balázs, az Akadémiai Kiadó, vezérigazgatója, Szombathelyi Zsolt kutatóorvos, a Richter Gedeon Nyrt. tudományos igazgatója, Dr. Szuromi Szabolcs DSc, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Dr. Tulassay Tivadar egyetemi tanár, akadémikus. A beszélgetést Szabados Ágnes vezette.

Az érdekes kiadványt az Akadémiai Kiadó jegyzi, amely arra vállalkozott, hogy hiteles szerzők, sok embert érdeklő könyveit jelentessen meg.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.