Search
péntek 21 június 2024
  • :
  • :

Gálakoncert Budapesten José Carrerassal

Nagyszabású gálakoncert José Carrerassal

December 19-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában José Carreras, a világ leghíresebb tenor énekese egy kivételes gálakoncerten.

Ebből az alkalomból sajtótájékoztatón találkoztunk vele december 17-én, az Aria Hotelben. 3Carreras

José Carreras évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni, az egész élete a zene.  Ő „A halk hangok sztárja” minden idők egyik legnagyobb Don Joséja és nem utolsó sorban A Három Tenor egyike.

Mint ismeretes, 1990-ben három hihetetlenül tehetséges tenor újragondolta és megreformálta a komolyzenei koncert fogalmát: José Carreras, Plácido Domingó és Luciano Pavarotti, az ötletgazda José Carreras volt. A Három Tenor azóta igazi legendává vált.

José Carreras szerepein, koncertjein keresztül sikert sikerre halmoz, csordultig telnek meg termek, majd álló vastapstól hangosak a nézőterek.

A katalán csodatenor tavaly bár elbúcsúzott a földrészeken átívelő turnéktól, de örömünkre a színpadtól nem. Idén Budapesten lép fel december 19-én és egy exkluzív gálakoncerttel kedveskedik a magyar rajongóknak.

Annak ellenére, hogy imád különböző zenei stílusok között kirándulni, igazi nagy szereleme az opera. Zenei fúziók tanúi lehetünk decemberben is, ahol magyar világsztárok csatlakoznak a produkcióhoz.

Polina Pasztircsák szopránénekesnő csodálatos hangjával színesíti az előadást. Énekesi teljesítményét először 2004-ben, az Országos Simándy József Énekversenyen első és különdíjjal értékelték. 2009-ben már nemzetközi elismerést kapott a 64. Genfi Énekversenyen, ahol az első díj mellett elnyerte a közönségdíjat, a „Cercle du Grand Théâtre de Genève” különdíját, valamint a „Coup de Coeur Breguet” szponzori díját, melynek köszönhetően 2010-ben megjelent első portré-lemeze.

2CarrerasjoA zenei kíséretről a MÁV szimfonikus zenekara gondoskodik Ács János vezénylésével. A világhírű művész, karmester 1979-ben debütált Genovában. Első amerikai fellépésére 1987-ben Denverben, a Colorado Operában került sor, ahol később hét éven át vezényelt. Gyakran dolgozik Róma, Firenze és Velence operatársulataival. Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű található. A Három Tenor karnagyaként is ismerik.

Jegyek kaphatók: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/jose-carreras-koncert-budapest-papp-laszlo-sportarena-487761/event.html

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.