Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Rolling Stones

A Rolling Stones kubai koncertfilmje a Pólus Moziban

3POLUS-Rolling-StonesA Pólus Mozi Rock Klub vetítéssorozata március 14-én a Rolling Stones Havana Moon című koncertfilmjével folytatódik. A vetítés előtti felvezető beszélgetés vendége Horváth Charlie rock, jazz, blues énekes.

A történelmi jelentőségű koncertet teljes hosszában rögzítették, és az eseményről Havana Moon címmel mozifilm készült a Grammy-díjas Paul Dugdale rendezésében. A két órás koncertfilm többek között olyan klasszikus slágereket vonultat fel, mint a Jumpin’ Jack Flash, az It’s Only Rock ’n Roll, a Gimme Shelter, a Brown Sugar és elmaradhatatlan Satisfaction. A koncertfilmet 2016-ban, a világpremierrel egy időben Magyarországon is bemutatták.

Most egyetlen alkalomra visszatér a mozivászonra a rocktörténeti klasszikusokat felvonultató Pólus Mozi Rock Klub kiemelt eseményén, 2019. március 14-én 19:00 órakor.

1RollingA kirobbanó formában színpadra lépő Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts 18 dalt adott elő a hatalmas videófalakkal bővített színpadon.

A Rolling Stones 2016 tavaszán Dél-Amerikában turnézott, az América Latina Olé elnevezésű koncertkörút csúcspontja több szempontból is a turnét záró havannai koncert volt.

A világ számtalan országában megfordult, több mint ötven éve működő együttes első alkalommal kapott meghívást Kubába, ahol a korábbi évtizedekben zenéjüket ideológiailag problémásnak tartotta a vezetés. 2Rolling

Kubában soha nem volt még ekkora volumenű zenei esemény. A nagyszabású koncertre rengeteg hazai és külföldi rajongó utazott Havannába.

A kubai főváros Coliseo de la Ciudad Deportiva nevű arénájában és a körülötte lévő területeken összesen mintegy 1 millió rajongó hallgatta a koncertet, ami örökre beírta magát minden idők legnagyobb rock koncertjei közé.

Trailer: https://vimeo.com/322055562

A Pólus Mozi programsorozatának következő állomása április 18-án, egy különleges Pink Floyd est lesz, a Keep Floyding tribute zenekar élő koncertjével és az 1972-es Live at Pompei koncertfilm vetítésével.

A Rock Klub vetítésre jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján. Részletek: http://poluscentermozi.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.