Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

5. Magyar Filmhét

5. Magyar Filmhét

A budapesti Corvin moziban április 22 -én díjátadó gálával nyílik az 5. Magyar Filmhét. Öt művész – Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera – pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén életműdíjjal méltatja. Az öt életműdíj átadása után az est zárásaként Zsigmond Vilmosról készült utolsó portréfilmet – Fényképezte Zsigmond Vilmos című alkotást – láthatja majd a közönség

5EletmuA Magyar Filmakadémia Egyesület által a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával április 22-27. között megrendezett 5. Magyar Filmhét programja nyilvános. Idén rekord számú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt összesen 203 filmet nézhet meg majd a közönség. Most először a televíziós sorozatok is bekerültek a Filmhét kínálatába.

Az 5. Magyar Filmhéten a 2018. január 1. – december 31. között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott, és a Filmhétre benevezett filmeket nézheti meg a közönség hét kategóriában – játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film – április 22 és 27 között.

A televíziós forgalmazású filmek ingyenesen tekinthetők meg, a nagyjátékfilmek pedig kedvezményes 500 Ft-os áron. Jegyek április 15-től válthatóak a Corvin Mozi jegypénztárában, vagy online a corvinmozi.hu oldalon.

Amit nem láttál tavaly a moziban, most még bepótolhatod! Ha lemaradtál róla a tévében, most nagy vásznon nézheted!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.

Program