Search
hétfő 20 május 2024
  • :
  • :

Zema és az Édenkert

Zema és az Édenkert – Magyar kézműves ékszerek luxus kivitelben

1ZemaVidjo

A ZEMA legújabb darabjaival minden évben a tavasz beköszöntével rukkol elő. Idén május 16-án mutatta be az Édenkert néven debütáló kollekciót a budapesti Vajdahunyad várában. A Magyarországon honos vadvirágokat jeleníti meg egyedi, kézzel készített porcelán ékszereken. Az ékszerkollekció elvarázsolta a közel 400 fős közönséget.

A bemutatott ékszereket Csisztu Zsuzsa, a ZEMA nagykövete és rendezvényeinek állandó háziasszonya konferálta fel.

3ZemaSzijjartoAz est fővédnöke Szijjártó – Nagy Szilvia, a Zema ékszerek exkluzivitását, a porcelán időtálló szépségét és a kézi megmunkálását emelte ki. Mint mondta, a tervezők legfőbb törekvése a magyar identitás megőrzése, illetve szólni a mai nemzedékhez. Majd leleplezte a Zema Royal kollekciójának első darabjait, amelyek új fejezetet nyitnak a márka életében, hiszen 18 karátos aranyból készült, briliánssal cizellált porcelán ékszerekről van szó.

A telt házas ékszer bemutatón a  sztárvendégekből idén sem volt hiány: Keresztes Ildikó, Wolf Kati, Nyertes Zsuzsa, Tunyogi Bernadett, Madár Veronika, Völner Eszter, Götz Anna, Csomor Csilla, Marcellina és Koroknyai Virág személyiségén keresztül elevenedett meg a márkára jellemző szépség, érzékiség és a magyarság gyökereit méltató folk design.

1ZemaCimjoJó volt az is, hogy a korábbi, Barokk és Szecesszió kollekciók darabjai, új luxus kivitelben köszöntek vissza a kifutón.

A nagyszabású, nívós eseményen V. Németh Zsolt, a Földművelődésügyi Minisztérium államtitkára is méltatta az ékszereket. Mint mondta, a kollekcióiban visszaköszön a múlttal kevert jelen, amelyben a jövő csillog. Jól tudjuk, hogy a stílus maga az ember. A stílusunkat meghatározza, hogy kik vagyunk, hová tartunk, mik állnak jól nekünk. A Zema ékszerek azért is különlegesek, mert önálló jelentéssel bírnak. Magyarságunk élete szinte újjáéled ezekben a porcelán ékszerekben. A Zema jól szimbolizálja azt, hogy a hagyománynak is lehet divatja. 4ZemaVNem

A márkát azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik egyediségüket szeretnék hangsúlyozni, akiket megérintenek a természet színei, vagy a múltunkat idéző és meghatározó korok finom vonalai. Különleges élményt jelent az Édenkert kollekció darabjainak a viselése azok számára is, akik érzékenyek a szépre és a kézi munka értékére, ugyanis egy-egy darab megmunkálása több napot vesz igénybe, a végleges termék elkészülése akár 1-2 hétig is eltarthat.

A ZEMA porcelán ékszerház termékei mind saját tervezésű és kivitelezésű darabokból állnak, amelyek manufakturális gyártással a családi vállalkozás pálházi üzemében készülnek. A márka különlegessége, hogy az egyedi forma- és mintavilágú termékpaletta minden egyes darabja porcelánkészítő szakemberek keze munkáját dicséri.  A ZEMA saját terveit követően a kezdeti formákat szobrászművészek készítik, majd ezt követően az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelánfestők végzik.

A prémium minőségű ékszerek további védjegye, hogy a termékeket 21 karátos arany, valamint 23 karátos platina elemek díszítik. A márka termékkínálatában a magyar kultúra és tradíció  hangsúlyos szerepe is megfigyelhető, amely a kollekciók sajátos mögöttes tartalmát és célját hivatott tükrözni: származásunk, múltunk értékeinek megőrzése és ennek továbbítása a jelen generáció felé. Ennek köszönhetően a ZEMA 2014-ben elnyerte a Nemzeti Érték címet. 2017-ben pedig a New York-i Fashion Week-en mutatkozott be a hazai brand.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.