Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Szabadulj meg végre a hazugságoktól …

Rachel Hollis – Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!

Partvonal Kiadó

SzabaduljmegAzt hiszed, hogy mindenki másnak bejött az élet, csak Te vagy reménytelen eset? Ha igen, Rachel Hollis azt üzeni neked: ez óriási hazugság. A megbotránkoztatóan őszinte és humorosan józan könyv igazi ajándék azoknak a nőknek, akik szeretnének kiteljesedni és bátran vállalt, hiteles életet élni.

Rachel a saját élettapasztalataiból gyűjtötte össze az őszinteséggel és rengeteg humorral tálalt gyakorlati stratégiákat. A szórakoztató és bátorító érvelés mögött egy hús-vér nő rejtőzik, aki legújabb könyvében feltárja azt a húsz hazugságot és tévhitet, amely visszatartja a nőket attól, hogy örömteli és eredményes életet éljenek. A könyv segítségével az újdonsült anyukáktól kezdve a profi üzletasszonyokig mindenki esélyt kap, hogy kilépjen a hagyományos keretekből, újragondolja az életét, és végre magabiztos nővé váljon az élete minden területén.

A regény 2018-ban készült el, eredeti címe a Girl, wash your face. Magyar fordításban a Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy! címet viseli.

A könyv egyediségét az adja, hogy Rachel saját életéből merít példákat. Híres amerikai médiaszemélyként betekintést ad a tökéletességet sugalló posztjai mögötti tökéletlen életébe. Történeteit egészen gyermekkori traumájáig visszamenően felidézi, s emellett párkapcsolati, gyermeknevelési, karrier vizekre is elevez. Visszaemlékezései során leírja mindazt, ami meggátolhatta volna abban, hogy ma kiteljesedett életet éljen. A nehézségeket, a kínlódásokat, a pszichológiai játszmákat húsz fejezetben írja le. SzabCim

Olyan hazugságokat részletez, amelyek közül néhány garantáltan jelen van a gondolatainkban. Például:
Nem vagyok elég jó.
Csak egyféleképpen lehet jól csinálni.
Majd holnap nekilátok.
Nem mondhatom el az igazat.
Nem tudom hogyan kell anyának lenni
Mostanra már előrébb kellene tartanom.
Soha nem fogok ezen túljutni.

Rachel elmeséli, ő maga hogyan birkózott meg ezekkel a hazugságokkal, és hogyan vetkőzött le olyan gondolatokat, szokásokat, amelyek észrevétlenül megmérgezték napjait. Egészen konkrét, használható, általa már kipróbált „barátnői” ajánlásokat fogalmaz meg. A számos gyakorlati tanács közül íme néhány, amely neki segített:

Törekedett az örömre, s olyan elfoglaltságokat választott szabadidejében, amelyek kiszakították aktuális nehéz helyzetéből: sétálni járt, a barátaival vacsorázott, időnként töltött magának egy pohár bort. Saját magát tette a „listája” első helyére, mert felismerte, hogy ha magával nem törődik, az élete más területén sem tud jól teljesíteni.

Az írónő nem titkolt szándéka, hogy történeteit és életének fontos periódusait leírva hozzásegítsen másokat ahhoz, hogy jobb döntéseket hozzanak, könnyebben átlássák helyzetüket. A tanácsok, megoldási alternatívák által pedig eljutunk a megoldáshoz – életünk irányítói mi magunk vagyunk. Erre a könyvre érdemes időt szánni!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.