Search
csütörtök 13 június 2024
  • :
  • :

Állatkertek Éjszakája 2019

Állatkertek Éjszakája

A rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón Persányi Miklós (középen) , a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója elmondta: a 2012 óta minden évben megrendezett Állatkertek éjszakája a magyarországi állatkertek legnagyobb szabású és legnépszerűbb közös programja. A sajtótájékoztatón az intézmények képviselői közül többen is részt vettek.  A sajtótájékoztatót vezette Hanga Zoltán (balra) a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

1Persanyi

Megtudtuk, hogy a nyár utolsó péntek estéjén, augusztus 30-án az ország 11 településén – Budakeszin, Budapesten, Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón, Szegeden, Veresegyházon és Veszprémben – összesen 12 állatkertben, vadasparkban és állat-bemutatóhelyen várják az érdeklődőket a nyolcadik alkalommal megvalósuló Állatkertek éjszakáján, amely az egész család számára különleges élményeket kínál.

Persányi Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy idén limitálják a belépést az eseményre, egy bizonyos létszám felett már nem adnak el jegyeket. Már vásárolhatók, és elővételben kedvezményes is. A Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba mindhárom helyszínre érvényes közös belépő is váltható.

3AllatplakatA fővárosi állatkertben a látogatókat fényfestéssel és filmvetítéssel várják, a programok között szerepel fókashow esti kivilágításban, elefánttréning, zsiráf- és orrszarvú-etetés, valamint látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. A látogatók többek között találkozhatnak a cukormókussal, a kuszkusszal és a szakállas agámával. Jégszobrász-bemutató, fénytánc és többféle zenés program, köztük a Kistehén Tánczenekar fellépése is megtalálható a kínálatban.

A budapesti Tropicariumban az utolsó nyári hétvégén minden nap látványetetésekkel várják a közönséget: pénteken este kőhal, aligátor, tatu és muréna, szombaton délelőtt kajmán, rája, majom és keselyűteknős, vasárnap délelőtt pedig rája, majom és piranha etetését nézhetik meg a látogatók.

A Budakeszi Vadasparkban is éjszakai látványetetésekkel, szakvezetésekkel készülnek, az éjszakai rovarvilágot is megismerhetik a látogatók, akik játékos foglalkoztatókon is részt vehetnek. A kapukat 19 órakor nyitják és 23 óráig tartanak a programok.

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban is megismerheti a közönség a kert titokzatos éjszakai életét. A látogatók szakvezetéseken leshetnek a kulisszák mögé, ehető növényeket és rovarokat kóstolhatnak, és az idén is átadnak egy új állatbemutatót. Egész este közlekedik a kisvasút, és üzemel a Vidámpark.

A győri Xantus János Állatkertben 22 óráig várják a vendégeket. A közönség megfigyelheti a tigrisek, a medvék és a vadkutyák etetését, emellett “nem szeretem” állatokkal, kígyókkal, csótányokkal is találkozhat.

A Kecskeméti Vadaskertet fáklyákkal világítják meg ezen az estén, és családias hangulatú programokkal készülnek. A gondozók többek között tigrisek, majmok, lámák, oroszlánok etetését mutatják be, hüllő show-val készülnek, emellett a Csörömpölők Együttes is koncertet ad. 5Allat

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 23 óráig várja a közönséget, minden korosztály számára kínálnak programokat. Érdekes hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, akik csillagász bemutatón is részt vehetnek, a denevéreket, a tigriseket, a medvéket, a mosómedvéket, az éjszaka aktív állatokat is megfigyelhetik.

A Magyar Madártani Egyesület munkatársainak közreműködésével a Bükki Nemzeti Park éjjeli ragadozó madaraival is megismerkedhetnek az ide látogatók.

A Pécsi Állatkertben pénteken és szombaton is lesznek programok. Látványetetések, fényfestés, koncertek, tűzzsonglőr-bemutatók, csillagászati programok, bátorságpróbák is várják az érdeklődőket.

Az események részletes programjai az Állatkertek honlapján olvashatók.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.