Search
szerda 19 június 2024
  • :
  • :

Prado Múzeum

A művészet templomai: A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye

Különleges utazásra hívja a nézőket a világ egyik leglátogatottabb múzeuma, fennállásának 200. évfordulóján. A Prado Múzeum termein – a szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton – az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

Prado

A lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gondolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múzeuméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók.

Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Velázquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak. A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába.

Rendező: Valeria Parisi – Szereplő: Jeremy Irons – Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.