Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Évzáró az Olasz Kultúrintézetben

Évzáró az Olasz Kultúrintézetben

Szeretem a koncerteket, sokat járok az Olasz Kultúrintézetbe, szerintem nincs még egy olyan nemzet, amely így összeforrt volna a zenével. December 10-én is oda igyekeztem, a program szerint különleges élmény ígérkezett. G. Rossini: ll barbiere di siviglia – Ouverture, F. Mendelssohn: Concerto in mi minore per violino e orchestra op. 64 Allegro molto appassionato – Andante – Allegretto non troppo. Allegro molto vivace. L. van Beethoven: Sinfonia n. 4 in si bemolle maggiore op.60 Allero. Allegro vivace -Adagio – Allegro vivace – Allero ma non troppo.

A Friuli Venezia Giulia tartomány zenekara játszott és egy virtuóz hegedűs – Christian Sebastianuttó, vezényelt Paolo Paroni.

A koncert előtt Gian Luca Borghese az Olasz Kultúrintézet igazgatója beszámolt a 2019-es évi programokról. Mint mondta, az Olasz Kultúrintézet szervezett filmfesztivált, könyvbemutatókat, konferenciákat, gasztronómiai bemutatókat, és természetesen koncerteket.

Azt is megtudtuk, hogy a rendezvények együttműködések mentén jöttek létre, mint például a december 10-i koncert is, melyet a Friuli Venezia Giulia tartomány és Magyarország közötti együttműködés tiszteletére rendeztek. A szervezésében részt vett az Olasz Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, az Olasz Külkereskedelmi Intézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara is.

A koncert előtt Friuli Venezia Giulia tartományról filmbemutatót tartottak, majd elkezdődött a zene. A koncert csodálatos volt, a közönség vastapssal köszönte meg a zenekar játékát …

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.