Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Tabán

Tabáni sport- és szabadidőpark átadása

Átadták a Tabáni sport- és szabadidőparkot a Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa projekt keretében, 2020. augusztus 25-én, Budapest I. kerület, Tabánban.

3Taban

Köszöntőt mondott az ünnepi eseményen Zakar András a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Saly Noémi a Zöld Tabánért csoport képviselője, V. Naszályi Márta az I. kerület polgármestere, Karácsony Gergely főpolgármester.

Még az előző városvezetés kezdte meg a park megújítását, majd átvette a stafétabotot V. Naszályi Márta. Az új polgármester kikérte a kerület lakóinak a véleményét, így – mint hallottuk tőle – az önkormányzat és a polgárok közösen alkották meg a parkot.

Zakar András, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint az előző városvezetés idején a szabadidőpark kivitelezése azért szakadt félbe, mert a civileket nem hallgatták meg, javaslataikat nem fogadták el. Kinevezését követően kezdeményezte a tárgyalások újraindítását a Főkert és a kivitelező között, majd az I. kerület vezetésével és a tabáni civilekkel közösen tervezték át a parkot. Elmondta, hogy a kiöregedett beteg fákat eltávolították, eddig 51 fát ültettek, és ezeket követi majd ősszel még 90. A parkban négy gyümölcsfa is helyet kapott.

Saly Noémi, a Zöld Tabánért csoport képviselője arról beszélt, hogy a civilekkel folytatott egyeztetéseknek köszönhetően az eredeti tervekhez képest sokkal kevesebb lett a szabadidőparkban a gumiborítás, valamint a felnőtt játszótér is megújult, és hamarosan lesz WC és pelenkázó is.

V. Naszályi Márta az I. kerületi polgármestere az elmondottakhoz hozzáfűzte, azt szeretnék, ha a Tabán olyan kísérleti projektnek lehetne a helyszíne, ahol megpróbálják a főváros, a kerület, a Főkert és a parkhasználók közötti párbeszédet építő és folyamatosan fejlődő gyakorlattá tenni. Mint mondta, a parkkal kapcsolatos egyeztetések nem érnek véget, továbbra is várják mindenki véleményét.

Az átadón Karácsony Gergely főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a park végső kialakítása is mutatja céljaikat: kevesebb beton, több zöld és több beleszólás!

A köszöntő beszédek után következett a szalagátvágás, az öntözőzsák beüzemelése, a sport és szabadidőpark birtokba vétele  …

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.