Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Egis Gyógyszergyár

Magyar Gazdaságért Díjban részesült az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója

A nemzeti ünnep alkalmából Varga Mihály pénzügyminiszter Magyar Gazdaságért Díj elismerésben részesítette az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatóját, dr. Hodász Istvánt. A Magyar Gazdaságért Díj a pénzügyminiszter által adható legmagasabb tárcakitüntetés, a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért adományozható.

1Varga

A vezérigazgató 2009-től irányítja a hazai gazdaság egyik húzóágazataként számon tartott gyógyszeriparban meghatározó szerepű nagyvállalatot. Kinevezése óta az Egis valamennyi telephelye új kutatóbázissal bővült, a termelő beruházásoknak köszönhetően megújult a hatóanyaggyártása, új késztermékgyártó üzem került átadásra, emellett további, a gyógyszergyártást bővítő beruházások vannak folyamatban.

Hodász István a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy csak Magyarországon kutatnak, állítanak elő gyógyszer hatóanyagokat és késztermékeket, melyek sikeres export tevékenységüknek köszönhetően a világ 65 országában érhetők el. Mint mondta, az elmúlt évtizedek során bizonyították, hogy az Egis nehéz gazdasági körülmények között is támasza és húzóereje tud maradni a magyar nemzetgazdaságnak. 3Egis

Büszke vagyok erre a díjra, mely jelentős részben a 18 országban dolgozó mintegy 4400 kollégánk teljesítményének, munkánk nemzetgazdasági jelentőségének elismerése.

EgisAz Egis Gyógyszergyár Zrt. Magyarország, Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalata. Tevékenységük a gyógyszeripar összes értékteremtő folyamatát átfogja a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig. A hatóanyag-, tabletta- és injekciógyártástól a galenikus készítményekig terjedő termékskálán készítményeik összesen 65 országban érhetők el saját leányvállalatokon és képviseleteken, valamint partnereiken keresztül. Az Egis a Servier Csoport (franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított nemzetközi gyógyszeripari vállalat) tagja.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.