Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Aktív Magyarország

Rajtol az aktív turizmus tavaszi kampánya – Indulj el!

Újraéled a természet és vele együtt minden, ami él. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampányában Magyarország tíz nemzeti parkjával együttműködve kevésbé látogatott helyekre kalauzolja el a kirándulni vágyókat. Fedezzük fel, vegyük elő a túracipőt és induljunk el!

A kampány célja, hogy új lendületet adjon az országjárásnak, illetve a nemzeti parkok olyan természeti kincseit ismerjék meg a természetbe vágyók, ahol elkerülhetik a tömeget, biztonságosan pihenhetnek és eközben izgalmas, új útvonalakat fedezhetnek fel.

Az aktivmagyarorszag.hu honlapra 50 új kirándulási javaslat került fel, melyeket a nemzeti parkok ajánlanak. Ezek között számos könnyű, családbarát, 10 km alatti túra szerepel, hogy akár a legkisebbek is végig tudjanak járni egy-egy szép útvonalat. A célpontok a legtöbb esetben nem a legismertebb desztinációk.

Báránypirosító tanösvény

Nagyon sok ilyen van hazánkban, viszont ezeket a helyeket kevesen látogatják. Itt nem alakul ki tumultus a hétvégéken sem, így ezek a túrák a járvány szempontjából is biztonságosnak mondhatók.

Tarcali bányató

A kampány az egész ország természetkedvelő közönségét célozza meg, hiszen a Felső-Tisza vidékén vulkántúrára indulhatunk, a Bükkben pedig gyönyörű panoráma tárul elénk. Ugyanakkor a nyugati országrész lakói is találhatnak maguknak izgalmas útvonalakat, például elfeledett tanúhegyet vagy különös, szoknyás haranglábakat fedezhetnek fel. Egy-egy térség aktív megismerését kiadványaikban is lehetővé teszik.

Hortobágy-halastavak

A kampány célja a honlapon található kirándulások mellett további szemléletformáló eszközökkel kívánja népszerűsíteni a felelős és fenntartható természetjárást. Március 22-étől “Tavaszi nagytakarítás – tisztítsuk meg a természetet!” címmel indul akció, amelyben a természet tisztántartására, megtisztítására hívják a természetbe vágyókat.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.