Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

114. Mezei Futó Magyar Bajnokság

Nívós környezetben rendezik meg a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságot

Több mint ezer futó részvételére számítanak a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságon és a Mezei Futó Ligán, amelyek Magyarország egyik legpatinásabb helyszínén, a Gödöllői Királyi Kastély parkjában kerülnek megrendezésre 2022. március 19-én.

A versenyek rendezési jogát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE-GEAC atlétika szakosztálya nyerte el.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen rendkívüli prioritása van a sportélet fellendítésének is az oktatás és kutatás megújítása mellett. Ennek egyik fontos mérföldköve volt a tavalyi esztendőben a MATE-GEAC megújítása, a négy új sportszakosztály létrehozása, a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda átadása, valamint az élsportolói ösztöndíj megalapítása.

„A MATE-GEAC és az egyetemi sportélet fejlesztésének újabb fontos állomása lesz a március 19-i bajnokság, amely Gödöllőn és ilyen nívós környezetben még sosem került megrendezésre. Egyetemünk ezt a kiváló lehetőséget megragadva I. MATE-GEAC Futónapot is szervez, ahol a hallgatók és a munkatársak kortól és nemtől függetlenül állhatnak rajthoz a 4 km-es távon. Emellett U12 korosztályban 1 kilométeres távon a gödöllői iskolák diákjai is versenyezhetnek, és természetesen szurkolásra is lesz lehetőség” – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Az igazolt sportolók jelentkezését női és férfi kategóriában, U14 korosztálytól felnőtt korosztályig várják a szövetségi nevezési rendszeren keresztül a következő távok szerint:

U 14, fiú, 3 km

U 14, leány, 3 km

U 16, leány, 3 km

U 16, fiú, 4,5 km

U 18, női, 4,5 km

U 18, férfi, 6 km

U 20, U23, felnőtt, női: 5 km

U 20, U23, felnőtt, férfi: 8 km

További információ:

Dr. Kriszt Balázs ügyvezető elnök MATE GEAC

E-mail: mate@geac.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.