Search
kedd 30 április 2024
  • :
  • :

Érték és Minőség Nagydíj

Érték és Minőség Nagydíj Pályázat meghirdetése

Idén először hirdették meg március 9-én az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 47 főkategóriában, amely az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget a határainkat átlépve, nemzetközi színtéren is.

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte, a határainkon túl élő magyarság megmaradása és gyarapodása szempontjából kulcsfontosságú, hogy a megfelelő színvonalú termékek és szolgáltatások az anyaországban is piacra találjanak. Ezzel párhuzamosan azonban azt is látnunk kell, hogy a határon túli magyarság keresi és örömmel vásárolja a Magyarországról származó termékeket, s ezáltal egyfajta természetes és könnyen elérhető exportpiacot hoz létre, amely ugródeszkaként szolgálhat a Visegrádi Négyek, s ezáltal Közép-Európa piacainak meghódításához.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára üzenetében elmondta, hogy az anyaországi és külhoni magyarság szülőföldön való boldogulásának kulcsa továbbra is a minőségi értékteremtés. A Magyar Kormány az elmúlt években számos olyan kezdeményezést indított útjára, amelyekkel a magyar értékek megőrzésében, új értékek teremtésében támogatja a külhoni magyar közösségeket. Számos program segíti a külhoni magyar vállalkozókat fejlesztési ötletük megvalósításában, abban, hogy szülőföldjükön teremtsenek minőségi jövőt családjuk és közösségük számára. Az idén bevezetésre kerülő Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy azt üzeni mindenkinek, hogy mi magyarok e két összetevő sikerében hiszünk. A továbbiakban is az érték és minőség kettősére kívánjuk építeni a határokon átívelően összetartozó magyar nemzet 21. századi történetét.

4EloadokjoBudapesten a Benczúr Házban tartott sajtótájékoztatón részt vettek: Sivák Zsolt a Hollóházi Porcelángyár Kft. értékesítési vezetője, Mezőcsáti László a Poli-Farbe Vegyipari Kft. kereskedelmi igazgatója, Károlyi László a Legrand Villamos Rendszerek Zrt. vezérigazgatója, Somogyvári János László a KÖMI Kft. ügyvezetője, Bálint Ágnes a ProfessionCert Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke.

3Eloadok Hegedűs Csilla a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, Székely Albert a S.C. SSM&SIU S.R.L. szolgáltatási vezetője, Hajnalné Raucsik Krisztina a Hajnal Húskombinát Kft. ügyvezető igazgatója, Varga-Pál Petry Zsolt a marosvásárhelyi székhelyű Petry Cégcsoport ügyvezető igazgatója.

1KissKiss Károlyné Ildikó az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat szervezéséért és lebonyolításáért felelős DIAMOND Szervezőiroda Bt. ügyvezető igazgatója, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bővülő igények mára meghaladták az 1998-ban oltalmat kapott tanúsító védjegy lehetőségeit.

A Magyar Termék Nagydíj védjegyoltalma 2018-ban lejár. Mi, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kiírói úgy döntöttünk, hogy 20 év után új tanúsító védjegyet alapítunk és vezetünk be. Az Érték és Minőség Nagydíj korszerű, napjaink kihívásainak megfelelő tanúsító védjegy, amely a legkiemelkedőbb áruk és szolgáltatások egyértelmű megkülönböztetésével orientálja a fogyasztókat a globalizálódó piacgazdaság egyre bővülő termékkínálatában.

1JulcsiA díj a magas minőséget jól bevált tradíciókra épülve képviseli egy korszerűbb, akár nemzetközi viszonylatokra is kialakítható módon.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2018. május 25-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat eredményhirdetésére ünnepélyes keretek között kerül sor 2018. szeptember 11-én a Parlament Felsőházi Termében.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.