Search
kedd 30 április 2024
  • :
  • :

H. Kulcsár Ágnes festőművész

H. Kulcsár Ágnes festőművész életmű kiállítása

Szentesen a Koszta József Múzeumban mutatták be “Kisvárosi vagyok” címmel H. Kulcsár Ágnes festőművész életmű kiállítását szeptember 11-én.

3-KulcsarA múzeum igazgatója Farkas László Róbert üdvözölte a megjelenteket, majd közvetlen szavakkal köszöntötte a festőművésznőt, aki több éven keresztül dolgozott a múzeumban is.

A tárlatot a helyi önkormányzat Művelődési-, Ifjúsági és Sportbizottságnak elnöke, Kovács János nyitotta meg.

Bevezetőjében elmesélte az alkotóval való különös találkozásának történetét, majd kitért életrajzi adatokra is, melynek talán legfontosabb információja, hogy 18 évesen került Szentesre H. Kulcsár Ágnes, aki egyébként miskolci születésű.

A művészet iránti érdeklődése a szegedi Tömörkény István Gimnáziumban erősödött meg, ott fordult a rajz, a szobrászat irányába. Egy darabig dolgozott restaurátorként is, de a rajz- földrajz szakos diplomájának megszerzését követően több szentesi iskolában dolgozott rajztanárként.

2-KulcsarA kiállított művek jelzik H. Kulcsár Ágnes sokoldalúságát, termékeny alkotói munkásságát. De a néző a festményekből képet alkothat magának a festőnő érzékenységéről, változatos mondanivalójáról, a szépséghez való ragaszkodásáról, a művészeti technikákban való jártasságáról is.

A megnyitó végén H. Kulcsár Ágnes megköszönte a szervezőknek a munkáját, valamint arról is beszélt, hogy mennyire nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a múzeum adott számára bemutatkozási lehetőséget. 5-Kulcsar

A kiállítást a Magyar Művészeti Akadémia támogatta, amely október közepéig tekinthető meg.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.