Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

A világ legszebb kastélyai

Jasmina Trifoni: A világ legszebb kastélyai

A kastélyok története a középkorban gyökeredzik, abban a titokzatos időszakban, amely gáláns lovagok és toronyba zárt király-kisasszonyok képét idézi fel bennünk.

KastelycimlapEz a gazdagon illusztrált, lélegzetelállítóan szép fotókat tartalmazó album, a legszebb és leghíresebb kastélyokat mutatja be a világ minden tájáról. Van köztük több évszázados, de egészen új is, kicsiny és hatalmas, román kori, gótikus, reneszánsz, rokokó …

A könyv nem csak szép fotókat tartalmaz, bemutatja a kastélyok lakói életét is, miközben megismerjük azokat az uradalmakat, amelyek fokozatosan erődökké alakultak, majd otthont nyert falaik között a gáláns udvari élet is.

Később – amikor az új területi és politikai elrendeződések, valamint a harci stratégiát megváltoztató modern fegyverek megjelentek és a védekezés jelentősége csökkent – luxuslakokká váltak. Inkább szánták őket mulatságra, semmint ostrom elleni védelemre.

OszakaA könyv főképp az európai kastélyokra összpontosít, de más kontinensek kastélyai is helyet kaptak, főként azok, amelyek olyan építészeti sajátosságot mutatnak, amelyek az európai modellre vezethetők vissza.

És bár semmi sem pótolhatja az élő, az igazi látványt, ezt a könyvet ha végiglapozzuk, úgy fogjuk érezni magunkat, mintha körbeutaztuk volna a világot, térben és időben egyaránt.

Corvina Kiadó http://www.corvinakiado.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.