Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Energiastratégia 2018

Energiastratégia 2018 1EnergiaCimlapjo

A Világgazdaság Energiastratégia konferenciája arra vállalkozott, hogy a szakterület erre felkért döntéshozóinak, szakértőinek véleményén és előadásain keresztül a konferencia sorra vegye az ellátást befolyásoló tényezőket, az ország mozgásterét, lehetőségeit, a kihívásokra adandó válaszokat. Moderátor: Nagy László Nándor, a Világgazdaság munkatársa.

A témának kiemelt aktualitást ad, hogy a fentiek kulcsfontosságú elemei a Nemzeti Energiastratégia 2030-ig című dokumentumnak, amelynek a felülvizsgálata hamarosan lezárul.

A Konferencia nyitó előadását Kádár Andrea Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energetikáért felelős helyettes államtitkára tartotta, aki elmondta, hogy Magyarországnak számos kihívás közepette kell saját biztonságos, folyamatos és megfizethető árú energiaellátásáról gondoskodnia, miközben adottságai e téren szűkösek.

Előadásokat tartottak az Energiatermelés témakörben: 1MVMSumjo

MVM – Kilátások és tervek – Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Mit kell elbírnia a villamosenergia-rendszernek? – Panelbeszélgetés –

Dr. Boross Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója és Szolnoki Ádám, a MANAP Iparági Egyesület elnöke.

Milyen legyen az energiahordozó-mixünk? – Panelbeszélgetés –

Stróbl Alajos, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület elnökhelyettese, Mezősi András, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont kutató főmunkatársa, Kiss Csaba, az MVM Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

Piac és ellátás témában:

Metár, az első tapasztalatok – Tóth Tamás, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Elemzési és Statisztikai Főosztály vezetője.

Közműholding, az első tapasztalatok – Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek vezérigazgatója.

Paks II. – Mit ad nekünk az atomenergia? – Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára

Honnan lesz gáz 2020 után? – Orbán Gábor, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. értékesítési igazgatója

Piaci kapuk és korlátok, importfüggés – Panelbeszélgetés – Balogh József, az Axpo Solutions üzletfejlesztője, Felsmann Balázs, a Magyar Energiakereskedők Szövetségének elnöke, Losonczy Géza, a KPMG Tanácsadó Kft. infrastruktúra és energetikai tanácsadás részlegének igazgatója.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.