Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Kolibri Kiadó

Vicces és olykor meghökkentő három történelmi könyvKolibri Kiadó

Lőrinc László – 25 szelfi az Árpád-korból

LorincLSzelfiTalán olyanok is kedvet kapnak a történelmi alakok és fontosabb események megismerésére, akik egyáltalán nem, vagy csak kevés múltról szóló könyvet olvastak eddig, mert a képek és a kommentek viccesek, és olykor meghökkentők, de a szereplők és a források megtörtént eseményen alapulnak.

Ami itt következik, bevallottan egy játék. Milyen szelfiket posztoltak volna Árpád-kori eleink, ha lett volna lehetőségük – persze szigorúan az alapján, amit a történészek nyomán tudunk róluk. Ugye a mai komoly politikusok is szelfiznek, de még a pápa is. Az Árpád-koriak sem mosolytalan, hőspózba merevült szobrok voltak.
Épp annyira emberek lehettek, mint mi – szerelmesek, szórakozottak, féltékenyek, fáradtak, vagy viccesek …

Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást. Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben?

És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak –, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki. Gyermek és ifjúsági könyv.

Schwieger Frank – Zeusz és bandája – Görög mitológia újratöltve

ZeussÉrdekel a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ez a könyv tele van überkirály történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről.

Tudod-e, miért bújtatja anyja Akhilleuszt, a majdnem sebezhetetlen hőst lányruhába, vagy azt, hogyan vágja át Aphrodité a két riválisát a szépségkirálynő-választáson? Nem? És hallottad már, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján?

Isten király sztorik – kizárólag a legvagányabbaknak! Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!

Mítoszok első kézből – isteni sugallatra. És minden szavuk igaz! Kategória: Gyermek és ifjúsági

Schwieger Frank – Caesar és bandája – Római történetek újratöltve

SchwiegerFCeasarKolosszális történetek a legmenőbb és leghétköznapibb római hősökről.

Tudod-e, melyik római hős fizet a jobb kezével élete legnagyobb baklövéséért, vagy azt, hogyan menti meg öt gágogóbajnok a Capitoliumot? Nem? Na, és azt hallottad már, miért csavarja magát szőnyegbe Kleopátra, a gyönyörű egyiptomi királynő? Vajon mit használtak vécépapír helyett a rómaiak…?

Ha szívesen villognál egyedülállóan vicces történelmi tudásoddal, ez a könyv telitalálat! Kategória: 10-14 éves.

Élő közvetítés az ókori Rómából – Kizárólag a legvagányabbaknak! Az antik római történelem legizgalmasabb pillanatai vadiúj csomagolásban. Sztorik első kézből – a hatalmas Caesar parancsára. Minden szavuk igaz!

Kolibri Kiadó  http://kolibri.libricsoport.hu/

Kolibri

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.