Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Mahart PassNave

Mahart PassNave – Minden ami hajózás! 1Logojo

A Mahart PassNave partnertalálkozót tartott 2019. november 29-én a flotta zászlóshajóján, a 300 férőhelyes felújított Budapest Hajón. Az eseményen Spányik Gábor ügyvezető igazgató bemutatta a Mahart Tours tevékenységét, előadást tartott Németh Edit, Ádám Andrea, Röhling András …

Spányik Gábor elmondta, hogy ismét elindítják Budapest-Vác-Visegrád-Budapest hajójáratot a Nagy-Dunaágban, Verőcén és Szobon új kikötőket hoznak létre, és az elkövetkező három évben 4 szárnyashajót állítanak forgalomba. A szárnyashajók menetteljesítményével ma semmi nem veszi fel a versenyt, a legrövidebb idő alatt, például mindössze 6 óra alatt teszik meg a Budapest-Bécs távot is.

Németh Edit a komppal való utazásról beszélt. Mint mondta, egyre népszerűbb ez az utazás a fiatalok és a családosok körében. A komphajón éttermek, kényelmes társalgók, üzletek és szórakoztató létesítmények várják az utazóközönséget. A családok saját autójukkal, akár házi kedvencük társaságában mehetnek nyaralni és még lakókocsit vagy motorkerékpárt is vihetnek magukkal. Több mint 70 komptársasággal állnak kapcsolatban és a csapatuk segít mindenkinek megtalálni a legkedvezőbb árú és menetrendű jegyet.

Megtudtuk, hogy egyik fő tevékenységük a hajós körutazások szervezése. A tengerjáró luxushajókkal való utazás mára már az egyik legkedveltebb és ár – érték arányban a legkedvezőbb utazási formává vált. A hatalmas 4-5000 ember befogadására képes, többemeletes úszópaloták minden igényt kielégítenek. Sok esetben a szállodai kényelmet is felülmúlva. Színházakkal, változatos show műsorokkal, 4D mozival, nemzetközi különlegességeket kínáló éttermekkel, medence és csúszda komplexumokkal, wellness részlegekkel, valamint a gyerekeknek színes és izgalmas programokkal és játszó szobákkal teszik egyszerre pihentetővé és izgalmassá a hajóutakat. Több mint 10 hajótársasággal állnak kapcsolatban, melyeknek hajóútjai behálózzák a világ tengereit és óceánjait. Azt is megtudtuk, hogy a magyarok legkedveltebb úti célja a Földközi-tenger keleti és nyugati medencéje, a Norvég fjordok és a Balti Fővárosokat bebarangoló hajóutak. Az átkelő, karibi és a világkörüli hajóutak már különlegességnek számítanak..

A másik kiemelt tevékenységük a nemzetközi folyami hajóutak értékesítése a Dunán és a világ számos folyóján. Ádám Andrea a Kikötő Csoport vezetője elmondta, hogy a magyar utazási piacon a Mahart Tours rendelkezik a legszélesebb nemzetközi folyami hajóút választékkal.

1MahartA dunai hajóutak, valamint Németország, Franciaország, Spanyolország Portugália folyói mellet ajánlataik között megtalálhatóak egzotikus hajós utazások is a Volgán, az Amazonason és a Jangcén. Évek óta nagy sikernek örvendő „Kirándulás a Dunán magyar idegenvezetővel” program Budapest – Passau – Linz – Bécs – Budapest útvonalat járja be busszal és kirándulóhajóval. Népszerűek a Budapestről induló utak kabinos hajóval Passau, valamint a Vaskapu irányába. 2020-ban két időpontban indítanak idegenvezetős Budapest – Passau hajóutat, és egy alkalommal Duna deltába induló csoportos hajóutat.

Évek óta közkedvelt programok a saját szárnyashajóikkal szervezett egy, illetve két napos kirándulások – tudtuk meg Hegedűs Anasztáziától. 2020-as kínálatukban az eddigiek mellett (Solt-Révbérpuszta, Esztergomi Bazilika látogatás, Kalocsa-Hajós), új programokat is indítanak Komáromba és Kesztölcre. A két napos bécsi és pozsonyi városlátogatás mellett három napos Pozsony – Dévény – Bécs kirándulást is kínálnak.

A szárnyashajós – kirándulós kínálatban újdonság volt idén Esztergom, jövőre a nagy sikerre való tekintettel gyógynövényes, borkóstolós tematikus program is indul az egykori királyi székhelyre. A nemrég átadott Komáromi Csillagerőd bemutatására is létrejön jövőre egy új szárnyashajós kirándulás. A nemzetközi túrák piacán újdonság a háromnapos Pozsony-Bécs hajóút. A menetrendi szárnyashajózás piacán 2020-ban megjelenik majd Budapestről Visegrád, Komárom és Bécs. A Dunakanyarba hajóval közlekedő turisták részéről egyre nagyobb az igény, hogy kerékpárt is tudjanak szállítani a járatokon, ezért erre a cég a következő időkben különösen nagy hangsúlyt fordít.

Röhling András a menetrendi hajójáratokról és a rendezvényhajókról adott részletes tájékoztatást. Mint mondta, a városnéző, Duna Corso járatok Budapesten és a Dunakanyarban, havonta közel 10 000-en vesznek részt és 11 nyelven kaphatnak idegenvezetést audio guide-on, amely a tavaszi szezonra teljesen megújul és a program videókivetítéssel is korszerűsödik. A másik rendezvényük a zenés-vacsorás városnézés, amelyen jellemzően gazdag és változatos büfévacsorát kínálnak. Majd kiemelte a Szilveszteri programokat is, amelyeket a Budapest és Rákóczi Rendezvényhajókra szerveznek.

A vállalat évente 3000 kikötést bonyolít a fővárosban, és közel ennyit vidéken. A legfontosabb vidéki kikötők Esztergom, Kalocsa és Visegrád. 2020 szeptemberének végére fejeződik be a vállalat nagyszabású modernizációs programja, amely során megszépülnek a kikötők és azok környéke, új úszóműveket helyeznek el és mederkotrással alacsony vízállás esetén is használhatóvá teszik a kikötőket Komáromban, Esztergomban, Dömösön és Dömös-átkelésen, Visegrádon, Zebegényben és Budapesten. Esztergomban olyan úszóművet állítanak szolgálatba, amely rendezvényhelyszínnek is alkalmas lesz. Dömös-átkelés új úszóművén szállodahajók is ki tudnak majd kötni, Visegrád új úszóműve 2 szállodahajó helyett már egyszerre 4-5-öt tud kiszolgálni. Budapesten a Nemzetközi Hármaskikötő alsó szintje után a felső is megújul.

Az előadások után gyönyörködhettünk Budapest fényeiben  …

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. a legnagyobb múlttal rendelkező személyhajózási vállalkozás Magyarországon. A hazánkban több mint 120 éve létező vízi személyszállítás elsősorban a Dunára, mint nemzetközi vízi útra összpontosul.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.