Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Dunakanyar

Turista körjárat a Dunakanyarban

Sajtótájékoztatón jelentették be augusztus 4-én a Budapest hajón, hogy a Dunakanyarban, mivel turisztikai célpont, 24 órás napijegyet vezetnek be, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők.

1Dunakanyar

Az eseményen részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Pest megye 4. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Völner Pál parlamenti államtitkár, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke, Komárom-Esztergom megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója és Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy a Mahart kezdeményezése azért is jelentős, mert az idei nyaraláskor valószínűleg nagyon sokan belföldi úti célokat választanak, és ezzel segítik a hazai turizmusból élő 400 ezer család megélhetését, hiszen a 24 órás napijeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye felkereshető szeptember végéig.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár kiemelte, hogy rendkívül népszerű lett a Dunakanyarban a hajójárat, augusztus elejéig már 50 ezren választották, azért is mert a hely gyönyörű, közel van Budapesthez, rengeteg a látnivaló a környéken.

Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, a Mahart állami tulajdonú cégként, a turisztikát érintő válságos időkben mintát mutat, hogyan lehet a mostani helyzetben a magyar utazóközönséget kiszolgálni.

Spányik Gábor a Mahart PassNave Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a dunakanyari körjárat népszerű, és a társaság készül a harmadik hajó üzembe állítására az útvonalon, számítva a Felvidékről érkező turistákra is.

Kerékgyártó József a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a napijegy kétféle változatban lesz elérhető. A felnőtt napijegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint lesz. A napijegyeket a bevezetéskor a MÁV-START Zrt. állomási és partneri pénztáraiban lehet megváltani és augusztus 15-től a MÁV mobiltelefontos alkalmazásból is megvásárolható lesz.

3JulcsiVasúton a MÁV-START 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác-Szob) és 75-ös (Vác-Diósjenő-Balassagyarmat) vonalain érvényesek, közúton a Volánbusz 300-399 és 800-898 számcsoportba eső viszonylatain, amelyek olyan turisztikailag fontos településeket érintenek, mint Esztergom, Szentendre és Vác.

Hajón dunakanyari körjáratain használható jegy: Az utasok a Vác-Visegrád, az Esztergom-Zebegény, a Szentendre-Visegrád vagy a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös viszonylat közül választhatják ki, hogy melyik vonalon használják fel a jegyet. 1Budapest

HÉV-en a H5-ös vonalon Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon lesz érvényes a napijegy.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.