Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Virtuózok Viadala a Várkert Bazárban – Lakatos Vivien

Virtuózok Viadala

Hegedű virtuózok viadala eseményről sajtótájékoztatót tartottak január 28-án a Várkert Bazárban, melyen részt vett: Peller Mariann, producer, Vadász Dániel, producer, Kesselyák Gergely, karmester, zsűritag, Sikota Krisztina, a Várgondnokság kulturális igazgatója. A Virtuózok közül eljött: Sándor Zoltán, Kiss Zoltán, Várady Gyula, Lakatos Vivien, Tóth Bettina, Gyöngyösi Ivett, Szűts Apor, Puporka Jenő, Demeniv Mihály.

A Virtuózok a világ első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, ahol kiemelkedő tehetségű hangszeres fiatalok mérték össze tudásukat. A verseny óta eltelt időben, számos koncertet adtak hazánkban, Európa és a tengerentúl neves hangverseny termeiben.

A Várkert Bazárban még 2015 őszén új hangversenysorozatot indítottak, ahol a zenészek minden alkalommal egy hangszert állítanak a középpontba. Az ifjú tehetségek úgy mérik össze virtuozitásukat egy meglepetés vendéggel, hogy a közönség nem látja őket, egy paraván mögött játszanak. Egy-egy rövid darabot mutatnak be, majd a két versenyzőre a nézők a szünetben szavazhatnak. A koncert végén a szervezők a színpadon adják át a nyertes művésznek a díjat. Az eddig lezajlott koncerteken sorra kerültek a zongoristák és a csellisták.

A következő koncert február 27-én lesz 18 órai kezdettel, ahol különösen nagyszabású estre készülnek a hegedűvirtuózok főszereplésével. Ezen a viadalon Sándor Zoltán és Alexander Rybak mérik össze tudásukat, melyet egy gála koncert követ a többi Virtuózzal kiegészülve.

Fellépők: Sándor Zoltán, Kiss Zoltán, Várady Gyula, Lakatos Vivien. Sztárvendég: Alexander Rybak. Közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar. Vezényel: Bolyky Zoltán

Alexander Rybak 1986-ban született, fehérorosz származású norvég hegedűművész, énekes és zeneszerző. Négyéves korában szüleivel Norvégiába költözött. Szülei Natalia Valentinovna Rybak zongoraművész és Igor Alexandrovich Rybak hegedűművész, mindketten ismert előadóművészek Norvégiában. Alexander ötéves korában kezdett el hegedülni, mellette zongorázni is tanult. Jelenleg Oslo belvárosában él. Rybak megnyerte a norvég nemzeti döntőt a Melodi Grand Prix-t, így ő képviselte Norvégiát a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet Moszkvában meg is nyert! A dalt saját maga írta.

Tehát ne feledjék, február 27. (szombat), 18.30, Várkert Bazár! Drukkoljunk együtt!

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.