Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

ERZSÉBET-PROGRAM 2016.

2016. február 4-én megnyíltak az Erzsébet-program 2016. évi üdülési pályázatai, a Program idei kiírásainak első ütemeként. Az üdülési pályázatokra nagycsaládosok és fogyatékossággal élők pályázhatnak. A nyugdíjasok az üdülési lehetőség mellett idén is pályázhatnak kedvezményes fürdőbelépőkre.

A pályázatok benyújtására kizárólag elektronikus úton van lehetőség a megújult online felületen, a www.erzsebetprogram.hu oldalon 2016. február 29-ig.

Ami nem változott a korábbi évekhez képest:
A pályázatok benyújtása továbbra is elektronikus úton történik.
A pályázatok elbírálása a benyújtást követően folyamatos feldolgozással történik.

Az idei évben is előnyt élveznek azok a pályázók, akik a 2014-es vagy a 2015-ös évben nem részesültek alapítványi támogatásban.
Nem változott az önrész mértéke. Az üdülési pályázatokra felnőtteknek egységesen 5000 forint/fő, 14 év alatti gyermekek részére 2500 forint/fő, 3 év alatt nincs önrész. A nyugdíjasok részére kiírt kedvezményes fürdőbelépő pályázat nyerteseinek 2500 forint/fő a befizetendő önerő.

Ami változott a korábbi évekhez képest:
A pályázat benyújtását megelőzően regisztrálni szükséges a ERZSÉBET-PROGRAM 2016. ÉVI ÜDÜLÉSI PÁLYÁZAT oldalon.
A pályázat benyújtásának folyamata jelentősen lerövidül, hiszen csak 1 nyilatkozat kitöltése szükséges, amelyet e-mailben küldhetnek el a jelentkezők a hozzajarulony@erzsebetprogram.hu e-mail címre.

Erzsebet-profil Erzsebet-reg

A regisztrációt követően lehet belépni a pályázati felületre, ahol a profiladatok megadását követően van mód pályázat benyújtására.
A nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők és a nyugdíjasok is 2016. február 4 – 29. között nyújthatják be pályázataikat.
Újdonság, hogy idén az önrészt a bankkártya mellett csekken is be lehet fizetni.

Egyéb információk: A nyertes pályázók 2016. március 31-ig fizethetik be az önrészt bankkártyával vagy csekken. Amennyiben a pályázó a csekkes befizetést választja, úgy az Alapítvány– az általa megadott levelezési címre – postai úton csekket küld.

Az önrész beérkezését követően a pályázatnyertesek postai úton névre szóló elektronikus kártyát kapnak, amellyel a www.erzsebetprogram.hu honlapon szállást foglalhatnak. Az alapítványi támogatás felhasználásához – a választott szálláshelyen vagy fürdőhelyen – szintén az elektronikus kártyára lesz szükség.

Szállásfoglalás:

2016. március 1-jétől a nyertes pályázók különböző időpontokban foglalhatnak szállást, az alábbiak szerint:
Nyugdíjas pályázatnyertesek: 2016. március 1 – 31.
Nagycsaládos pályázatnyertesek: 2016. április 1 – 30.
Fogyatékossággal élő pályázatnyertesek: 2016. április 1 – 30.
A nyugdíjasok az elnyert üdülési támogatást az eddigi gyakorlatnak megfelelően, márciustól júniusig és szeptembertől decemberig (elő- és utószezonban) használhatják fel, míg a nagycsaládos és fogyatékossággal élő pályázatnyertesek egész évben üdülhetnek.

Szálláshelyek, fürdőhelyek:

A nagycsaládos, a fogyatékossággal élő, valamint a nyugdíjas pályázatnyertesek idén is sokféle szálláshely közül választhatnak, ezek – akár csak a nyugdíjasok számára a fürdőhelyek – az Erzsébet-program honlapján, a www.erzsebetprogram.hu oldalon megtalálhatók, megnézhetők.

Érdemes szállásfoglalás előtt áttanulmányozni a listát, így amikor az önrész befizetése után szállást foglalnak a nyertesek, rövidebb idő alatt véglegesíthető egy-egy foglalás. A szálláshelyek szolgáltatásai, akár csak a programjaik szintén a honlapon olvashatóak. Az üdülési pályázat nyertesei 4 vagy 5 napot (hétfőtől péntekig és péntektől hétfőig) tölthetnek az általuk kiválasztott szálláshelyen.

Pályázás feltételei támogatott csoportok szerint:
Nyugdíjasok esetében legalább 60 éves kor és a legfeljebb 147.000 forintos nyugdíj;
Nagycsaládosoknál az egy főre jutó átlagjövedelem nehaladja meg a minimálbér összegét (111.000 forint),továbbá három vagy annál több gyermeket neveljek saját háztartásukban, akik után – a pályázat benyújtása napján – családi pótlékra jogosultak;
A fogyatékossággal élőknél legalább 18 éves életkor, valamint a havi ellátásainak és jövedelmeinek teljes összege nem haladja meg a nettó 150.000 forintot.

Annak érdekében, hogy minél egyszerűbb és könnyebb legyen a pályázatok beadása, az Alapítvány több országos hálózattal kötött megállapodást a pályázatok elektronikus benyújtásának támogatására érdekében. A Segítőpontok listája a honlapon, a http://www.erzsebetprogram.hu/informacios-pontok linken érhető el. A Segítőpontokon az érdeklődők a jelentkezéshez minden segítséget megkapnak: segítséget a nyilatkozat kitöltésében és elküldésében, valamint a pályázat benyújtásában. Munkanapokon az Erzsébet-program személyes és telefonos Ügyfélszolgálata is várja az érdeklődőket.

A pályázatok megnyitása óta több mint 50. 000 pályázatot nyújtottak be, amelyekben több mint 84. 000 fő szerepel.

A meghirdetett pályázatok benyújtására 2016. február 29-ig van lehetőség. A pályázatok elbírálásakor nem az élvez előnyt, aki hamarabb nyújtja be pályázatát, hanem az, aki az elmúlt 2 évben nem részesült támogatásban.

Az Erzsébet-program keretében eddig több mint 600 000 ember, közülük több mint 300 000 gyermek jutott üdülési, pihenési lehetőséghez. Az idei esztendőben – terveink szerint – összességében mintegy negyed millióan részesülhetnek támogatásban.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.