Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Vigh Andrea és a Kelemen Kvartett

Vigh Andrea és a Kelemen Kvartett „MVM Koncertek – Remekművek 3 tételben” a Zeneakadémia Nagytermében, 2016. március 10-én.

Debussy és Ravel – Impresszionizmus a zenében. Remekművek csendülnek fel Magyarország vezető művészei előadásában. A tavaszváró hangversenyen Ravel és Debussy egyedi hangvételű darabjait hallhatjuk hárfán, hegedűn, brácsán, csellón és fuvolán nem mindennapi sztárparádés szereposztásban.

1KelemenVigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás és a világ legjobbjai között számon tartott Fenyő László nevét jegyző Kelemen Kvartett, Drahos Béla fuvolaművész és Szatmári Zsolt klarinétművész szuggesztív előadása várhatóan maradandó élményt nyújt majd a koncertlátogatóknak.

1VighA korszak két kiemelkedő zeneszerzőjének, Debussynek és Ravelnek a műveit hallhatja a közönség. Csak a legnagyobb zeneszerzők képesek olyan műveket komponálni, melyek rögtön a fülünkbe másznak, bármikor felidézhetők és minden szempontból tökéletesek. Ezeket a kompozíciókat nevezték el remekműveknek. Érdekesség, hogy Ravel és Debussy is nagyszerű műveket komponált hárfára. Vigh Andrea a zeneirodalom talán két legszebb versenyművét, hárfaszólóját, Debussy Két táncát és Ravel Bevezetés és allegro c. művét adja elő a Kelemen Kvartettel, Drahos Bélával (fuvola) és Szatmári Zsolttal (klarinét). A koncerten elhangzik még Debussy vonósnégyese (Kelemen Kvartett), Ravel duója Kelemen Barnabás és Fenyő László előadásában, valamint Debussy Triószonáta c. műve, mely az egyik legszebb hárfás kamarazene. A közönség részese lehet a kamarazene ünnepének, ahol egy emberként élhetjük át az együtt és egymásért zenélés különleges atmoszféráját.

Rendező: Jakobi Koncert Kft. Jegyár: 2 000, 3 000, 4 000, 5 000, 6 000, 8 000 Ft

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.