Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

#Verslavina

#Verslavina 

A nő meg a férfi című versantológiát mutatták be a könyv szerzői a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2016. április 10-én, vasárnap. Az est moderátora Horváth Gergely, a Petőfi Rádió műsorvezetője volt.

10VerslavinajoRészt vettek a versbemutatón a kötetben szereplő költők: Acsai Roland, Botos Máté, Györe Gabriella, Hartay Csaba, Jónás Tamás, Kiss Judit Ágnes, Lackfi János, Lázár Júlia, Molnár Krisztina Rita, Mészöly Ágnes, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és a #Verslavina – A nő meg a férfi szerkesztője, Csapody Kinga.

Fellépett: Keserű Márton (gitár), Major Fanni (ének) és a Hangember duó: Szántó Marcell (gitár és ének), Horváth András (gitár és ének).

Lackfi János, Szabó T. Anna és még tizennégy kortárs magyar alkotó #Verslavina – A nő meg a férfi című kötete bizonyította, hogy nemcsak a költők, de a költészet iránt érdeklődők is szívesen megosztják gondolataikat másokkal. A szerzőpáros Facebookon indított kezdeményezése lavinaként söpört végig a neten, és rántotta magával a költőket. A születésnapra írt ajándékversből kiinduló, majd azt kinövő improvizációs asszociációfolyam szépen mutatta hogyan működik az alkotói folyamat, kiben milyen válasz születik egy-egy szövegre.

A verseskötet előszavát Lavina elé hógolyó címmel a kiadó Nyáry Krisztián írta. Kiadta: Athenaeum. Kiadó.

A nő meg a férfi ha 40 témát tovább bontogatták a könyvlavina élő bemutatóján. Érdekes, izgalmas este volt a magyar költészet napja előtt. A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.