A38 Hajó 2016

A38 Hajó tizennegyedik őszi-téli szezonja – Kozlov Sándor, Vasák Benedek, Bán Teodóra  …


a38-3A rockzenei A38 Rocks, a dzsessz, kísérleti és avantgárd zenéket bemutató A38 Free, a nép- és világzenei A38 World, valamint a pop, elektronikus és indie együttesekre fókuszáló A38 Vibes csatornákon szeptember elsejétől mintegy 50 koncert dalokra bontott teljes anyagát lehet megtekinteni – mondta el Vasák Benedek, az A38 kommunikációs munkatársa a szeptember 1-i sajtótájékoztatón. A tervek szerint heti rendszerességgel osztanak meg újabb koncertfelvételeket, hiszen több mint ezer rögzített fellépés vár közzétételre.

A koncerthelyszín fellépői között lesz az ősz folyamán a „Star Treatment” című albumát bemutató Wovenhand rockegyüttes, a Csihar Attilát soraiban tudó Sunn, a svéd Kristian Matsson énekes-dalszerző The Tallest Man on Earth elnevezésű produkciója, valamint visszatér a francia Nouvelle Vague is, és búcsúkoncertet ad a Képzelt Város. Az Anima Sound System előadja az idén 20 éves „Hungarian Astronaut” című lemezét, az Amorf Ördögök pedig szintén egész estés koncerten elevenítik fel a „Betyár a Holdon” című albumot.

Az eseményen Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője arról beszélt, hogy az A38 hajó négy koncerttel – a Koop Oscar Orchestra, a Emancipator Ensemble, a Wintergatan és az olasz Sacri Cuori fellépésével – képviselteti magát az október 7. és 23. között zajló CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon, amely a főváros kulturális életének „esszenciáját” igyekszik nyújtani a közönségnek. A fesztivál több mint 40 helyszínen, száznál is több programmal várja az igényes kortárs művészeti produkciók iránt érdeklődőket.

Kozlov Sándor, az A38 sajtókapcsolatokért felelős munkatársa kitért a 12. Újbuda Jazz Fesztiválra, amely csütörtökön a portugál Rodrigo Amado Motion Trio és a magyar Jü koncertjével kezdődik a hajó koncerttermében. Az A38 ad otthont pénteken a Harcsa Veronikát is soraiban tudó Kassák projekt estjének is, a formáció a költő válogatott verseit Keszég László színművész segítségével rendhagyó módon mutatja be.

Idén szeptember 26-ig lehet jelentkezni az Akadémia38 képzéseire, amelyek között már nem csupán koncerthangosító- és világító, hanem mozgóképgyártással kapcsolatos tanfolyam is indul. Vasák Benedek szerint az A38 képzései egyedülálló gyakorlati lehetőségeket biztosítanak, hiszen a hajó évi több mint 700 rendezvénynek ad teret.

Szeptember 4-én nyílt napon várják az érdeklődőket, így megismerhetjük a koncertek technikai hátterét biztosító munkatársak munkáját is.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.