Search
vasárnap 23 június 2024
  • :
  • :

Szeretetnyelv

Szeretetnyelv – dr. Gary Chapman Magyarországon …

Magyarországra érkezett dr. Gary Chapman, a világszerte elismert párkapcsolati szakértő, az „5 szeretetnyelv”-koncepció és könyvsorozat szerzője.

Ezen alkalomból 2017. március 27-én, a Hotel Novotel Budapest Cityben sajtótájékoztatót tartottak, melynek résztvevői: Dr. Gary Chapman család- és párterapeuta, író, Dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója.

Gary2017-ben világszerte ünnepeljük Az 5 szeretetnyelv – az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek, a testi érintés nyelve – elméletének 25. évfordulóját, így külön öröm, hogy ebben az évben láthatjuk vendégül a nagy sikerű, 11 millió példányban elkelt könyvsorozat szerzőjét, Gary Chapmant – mondta el dr. Herjeczky Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója. A szerző töretlenül a New York Times Best Sellers-lista élvonalában szerepel.

Aki már hallotta Gary Chapman valamelyik előadását, tisztában van azzal, hogy a házasság területén szerzett tapasztalatai személyes élményekből fakadnak. Feleségével, Karolynnal, több mint negyvenöt éve élnek együtt, így rengeteg „válságon” és „sikeren” mentek keresztül. Saját élettapasztalatai után jelentette meg Egymásra hangolva: Öt szeretetnyelv a házasságban című könyvét. Olvasók milliói számoltak be arról, hogy a szeretet kommunikálásának egyszerű és praktikus bemutatása megmentette széthulló-félben lévő házasságukat.

Az első könyv sikerét követően a szerző különleges kiadásokkal bővítette a sorozatot, így igyekezett elérni az egyedülállókat, a férfiakat, illetve a kamaszok és kisgyermekek szüleit is.

Chapman számos egyéb – a Moody Publishers/Northfield Publishing által kiadott – kötet szerzője is: A szeretet másik arca – a harag, A jól működő család 5 jellemzője, Végre egy nyelvet beszélünk, Szülőfüggő fiatalok. Dr. Jennifer Thomas társszerző segítségével pedig megszületett A bocsánatkérés 5 nyelve, Amikor nem elég a sajnálom.

Segítségre szoruló házaspárok ezreinek tart házas hétvégéket Amerika-szerte. Emellett egy országos rádióműsor, A Love Language Minute (A szeretetnyelv percei) és egy szombat reggeli műsor, a Building Relationships with Dr. Gary Chapman (Kapcsolatépítés dr. Gary Chapman segítségével) házigazdája is, mindkét adást több mint négyszáz állomáson sugározzák. Feleségével két felnőtt gyermekük van, és jelenleg Winston-Salemben, Észak-Kaliforniában élnek, ahol egy baptista gyülekezet, a Calvary Baptist Church lelkipásztora. Dr. Chapman BA és MA diplomáját a Wheaton Főiskola és a Wake Forest Egyetem antropológia szakán szerezte, PhD-fokozatát pedig az Északnyugati Baptista Teológián kapta, emellett posztgraduális képzésben vett részt az Észak-Kaliforniai Egyetemen és a Duke Egyetemen egyaránt.

Gary Chapman március 27-én a Debreceni Kölcsey Központban, 28-án a Pécsi Kodály Központban, 30-án a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központjában, 31-én a Budapesti Kongresszusi Központban tart előadást. Március 29-én 18 órától az Allée bevásárlóközpont Libri könyvesboltjában találkozhatnak az olvasók az ismert család- és párterapeuta íróval.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.