Search
csütörtök 30 május 2024
  • :
  • :

Italian Festival 2017

„Made in Italy” nagykövetei

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Olasz Fesztivál, amelynek sajtótájékoztatóját május 25-én tartották a Budapesti Olasz Kultúrintézet Verdi termében. A Magyarországon június 15-ig tartó fesztivált az ICE–Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi, az Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézettel, valamint a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben.

1OlaszintezetAz Olasz Fesztivál a “Made in Italy” termékek átfogó bemutatója, amely olyan kiemelkedő szektorokat hivatott felvonultatni, mint a divat, a design és lakberendezés, az élelmiszeripar és borászat, illetve az autó- és motorgyártás. Az esemény fontos promóciós lehetőség a méltón nagy népszerűségnek örvendő “Made in Italy” termékek és az olasz életérzés elterjesztéséhez.
Több mint 100 hazai, olasz cég – mint a „Made in Italy” nagykövetei – vesznek részt felajánlások, kedvezmények és promociós rendezvények keretén belül, hogy megismertessék termékeiket a magyar közönséggel. A partnerek által felajánlott kedvezményekben az „Olasz Fesztivál 2017 kártya” felmutatásával lehet részesülni, melyet az ICE által működtetett, a rendezvény hivatalos kétnyelvű weboldaláról (www.italianfestival.eu) lehet letölteni, illetve facebook oldaláról, ahol lehetőség van az aktuális programok követésére is – hallottuk a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Marco Bulf a budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója, Őexellenciája Massimo Rustico az Olasz Köztársaság nagykövete, Gian Luca Borghese az Olasz Kultúrintézet igazgatója és Ferdinando Martignago a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke.

1OlaszjoA sajtótájékoztató végén megnyitásra került az első „Italian Wine & Food Day” az ICE – Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében, az Olasz Nagykövetsége védnöksége alatt. A kiállított termékek köre a kávétól a borokig, az olajtól az édességekig, sajtoktól a húsipari termékekig terjedt, amelyek mindegyike Olaszország különböző részeiről származó jellegzetes termék. A rendezvény célja a kiváló olasz borok és élelmiszeripari termékek Magyarországra történő exportjának növelése, elősegítve a piaci kereslet és kínálat találkozását. A résztvevők között voltak élelmiszer importőrök, nagykereskedők, beszerzők és szakújságírók. 2Olaszjo

A rendezvényen előadást tartott Gianni Annoni „Az olasz vendéglátás Magyarországon” címmel, Alberto Tibaldi az Olasz Gasztronómiai Akadémia képviselője „Az olasz tészta és hagyományai” címmel, Prof. Kállay Miklós, a Szent István Egyetem professzora „Olaszország borászata és az olasz borok egy magyar szakember szemszögéből” címmel, valamint Bez Noé szakértő beszélt az olasz fagylaltról.

A statisztikai adatok szerint az olasz élelmiszer és ital export 2016-ban elérte a 282 millió eurót (+13,1%) a 2016-os adatok szerint. Magyarország partnerországai sorában Olaszország a hatodik helyet foglalja el az élelmiszeripari termékek exportja tekintetében, 13,1% növekedéssel az előző évhez viszonyítva, és 6,3%

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.