Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

17. FINA – felkészüléséről

17. FINA Világbajnokság – Szövetségek vezetőinek véleménye a felkészüléséről …

1SzovkapcimA szövetségek vezetői – Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Iker Bernadett a Magyar Szinkronúszó Szövetség alelnöke, Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dr. Sós Csaba a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya és Kelemen Ildikó a Magyar Műugró Szövetség alelnöke – véleményét hallottuk a 17. FINA Világbajnokság felkészüléséről július 12-én a Margitszigeten.

Szabó Tünde államtitkár szerint a magyar sportolók készen állnak a két nap múlva kezdődő hazai rendezésű vizes világbajnokságra. A szakágak helyzetéről, esélyeiről elmondta, az a csapat, amely hazánkat képviseli a világbajnokságon tapasztalt, világklasszis sportolókból és ifjú tehetségekből áll, régi és új generációk küzdenek majd együtt a magyar sikerekért.

1DemcsakIker Bernadett, a Magyar Szinkronúszó Szövetség alelnöke elmondta, a sportágban a 2015-ös kazanyi világbajnokságot követően kezdődött el a felkészülés az orosz Natalija Taraszova “leigazolásával”. Az elmúlt két évben a csapat pontszáma nagyjából tíz ponttal nőtt, mellyel felzárkóztak a középmezőnybe, ami a profi módszereknek, a napi hat óra edzésnek és a szakmai stábnak köszönhető. A tervek szerint a csapatnak sikerül majd a 80 pont körüli eredményt elérni. A válogatott mind zenében, mind ruhában magyaros elemekkel készül a Városligetben sorra kerülő versenyekre.

Kelemen Ildikó, a Magyar Műugró Szövetség alelnöke szerint a Duna Aréna felépülésével új fejezet kezdődött a műugrók életében, hiszen otthonra talált a sportág. A közönség rekordlétszámú versenyzővel, 262 sportolóval találkozhat a műugró versenyeken.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke megerősítette, hogy a férfi és a női csapat is éremesélyes. Az első helyre azonban Szerbia férfi és az Egyesült Államok női válogatottja a favorit.

1BienertAz úszók részéről Bienerth Gusztáv, a szövetség elnöke azt mondta, hogy két világbajnoki címet már ki lehet adni, hiszen a Duna Aréna felépülése, illetve Budapest felkészülése világszínvonalon sikerült. Az úszók még egyetlen világversenyre sem készülhettek fel ilyen jó feltételek mellett.

Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, ennek a világbajnokságnak az egyik érdekessége, hogy a magyar közönség egyszerre láthatja majd azokat a sportolókat, akik az elmúlt 10-15 évben érmeket szereztek, valamint azokat is, akikre a következő, hasonló időszakban hárul majd ez a feladat.

A tájékoztatót vezette Demcsák Zsuzsa.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.