Search
szerda 24 július 2024
  • :
  • :

17. FINA Városliget – szinkronúszás

17. FINA Világbajnokság Városliget – szinkronúszás

A városligeti helyszínt bemutató sajtótájékoztatón beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes, Natalia Tarasova a Magyar Szinkronúszó Szövetség szövetségi kapitánya, Árkovics Petra, a Magyar Szinkronúszó Szövetség edzője, Kiss Szofi, a Magyar Szinkronúszó Válogatott tagja.

1Varosliget-csoportA vizes világbajnokság gyönyörű helyszíne a Városliget, ahol megismerhettük a szinkron úszó válogatott vezetőit, edzőit, a válogatott tagjait.

Köszöntőt mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes aki elmondta, hogy a világörökségi helyszínen, a Hősök tere mellett, a Városligeti Műjégpálya és a Vajdahunyad vára szomszédságában található impozáns versenyhelyszín életre szóló élményt nyújt a sportolóknak és a szurkolóknak egyaránt. De nem csak ez teszi igazán különlegessé a magyarországi világbajnokságot. Kiemeli az is, hogy a VB történetében először rendezi azt közösen két város – Budapest és Balatonfüred –, valamint, hogy a világeseménynek otthont adó települések rekordidő alatt készültek fel a rendezésre. Emlékeztetett, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság alatt megtapasztalhattuk, milyen az, amikor egy emberként szurkol az ország és Budapest a magyar sportolóknak, milyen az, amikor együtt ünneplünk. Bízom benne, hogy ismét átélhetjük ezt a csodát!

Natalia Tarasova, a magyar szinkronúszó válogatottal szövetségi kapitány elmondta, két év alatt hatalmas munkát végzett a válogatott. A magyar csapat a nemzetközi mezőny végéről kezdte a felkészülést, hiszen a legutóbbi, 2003-as világversenyen, amelyen a szinkronúszó válogatott részt vett, a húsz csapatos mezőnyből a 20. helyen végzett. A mostani világbajnokságon a középmezőny a cél.

Árkovics Petra, a magyar szinkronúszó válogatott szövetségi edzője szerint a válogatott eltökéltségét mutatja, hogy a 21 hónapnyi felkészülési idő alatt egy teljes bíró kategóriával magasabb szintre lépett a csapat. A felkészülési időszak elejét jellemző 7 körüli pontok helyett a legutóbbi versenyévadban már 8 pont fölötti pontszámokat ért el a válogatott. Célunk a közelebb kerülni a legjobb 12-höz.

1Városliget-medenceKiss Szofi válogatott szinkronúszó elmondta, az elmúlt két évben az életük részévé vált a szinkronúszás, szeretnének az összes versenyszámban jól teljesíteni, de a legfontosabb, hogy Natalia Tarasovának és a magyar szurkolóknak is tetszen a csapat a medencében.

A magyar szinkronúszó válogatott július 14-én az egyéni technikai kűrrel kezdi meg a versenyzést, aznap, délután 16:00 órakor, a páros technikai kűr-versenyen is szurkolhatnak a nézők sportolóinknak.

Moderátor: Demcsák Zsuzsa, szóvivő: Borsa Miklós.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.