Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Hosszú Katinka aranyérmes

Hosszú Katinka hozta el Magyarország első aranyérmét

A 17. FINA Világbajnokságon Hosszú Katinka a már hatszoros világbajnok hozta el számunkra Magyarország első aranyérmét. A 200 méteres női vegyesúszás döntőjében a négyes pályán úszó Hosszú Katinka fantasztikus versenyzéssel 2:07.00-ás idővel világbajnok lett.

1KatinkaA háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ebben a számban négy éve verhetetlen. A magyar úszónő 91 századmásodperces előnnyel nyert a második helyezett japán Jui Ohasi előtt. A bronzérmes Madisyn Cox (Egyesült Államok) 2:09.71 lett.

Elmondhatatlanul boldog vagyok, nem tudom szavakba önteni milyen érzés itthon világbajnoki címet nyerni – mondta elérzékenyülten a verseny után Hosszú Katinka a lelkesen tapsoló, tomboló közönséget látva, majd hozzátette, nagyon örülök, hogy meg sok számban versenyezhetek a hazai közönség előtt.

Hosszú Katinka férje és edzője Shane Tusup, a medence mellett izgulta végig a versenyt. Az M4-en a következőket nyilatkozta: Hazai közönség előtt, az egyik legelképesztőbb élmény, amelyet átélhet egy sportoló. Hatalmas megtiszteltetés az országot képviselni. Remélhetőleg élvezte a versenyt a fantasztikus közönség.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.