Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

20. Zsidó Kulturális Fesztivál

20. Zsidó Kulturális Fesztivál

1EloadokA Dohány utcai Zsinagógában az ünnepélyes megnyitón, szeptember 3-án a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár közös koncertjét láthatjuk, hallhatjuk …

A Trio Midnight Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal Gábor S. Pál dalait idézi. Fellép még Koncz Zsuzsa és zenekara, Révész Sándor, a Sabbathsong Klezmer Band, a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Jazz Orchestra, Joanne Faulkner és Balázs János, valamint Shmuel Barzilai, Nikola Davis és Nógrági Gergely kántorok.

A Bethlen téri Zsinagógában az erdélyi és máramarosi népköltészet szólal meg, a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában a Bejn Hajamim zenekar, Malek Andrea és a Klezmerész Együttes ad koncertet. 20Csaladjo

Seress Rezső dalai az Óbudai Társaskörben csendülnek fel Fesztbaum Béla tolmácsolásában, a Magyar Rádió Márványtermében Korcsolán Orsolya hegedűművész ad hangversenyt.

1HeislerA fesztiválon azt szeretnénk bemutatni a saját értékeinken kívül, hogy a magyar és a zsidó kultúra együttműködése mit jelent és jelentett az elmúlt évszázadokban Magyarországon – mondta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.