Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

25. Sziget

A 25. Szigeten 452 ezer látogató szórakozott …

1KadarTVízválasztó volt a 25. fesztivál a Sziget életében – mondta Kádár Tamás, a Sziget cégvezetője, aki Gerendai Károly alapítótól vette át a stafétabotot, s ha úgy tetszik, az ő vezetésével fut neki a Sziget a következő 25 évnek.

A cégvezető ígéri, jövőre megújulnak, újabb negyedszázad kezdődik. Mint mondta, lezárult egy korszak, amelyben felépítettek egy egyedi, multikulturális fesztivált, amely speciális feelingjével és nem utolsó sorban látványos megjelenésével tűnt ki a nemzetközi paletta többi fesztiváljai közül. Mára a Sziget olyan példaértékű vált, amelynek a receptjét sokan átvették, emiatt nekik is változnunk kell.

A 25. jubileumi Sziget Fesztivál több mint 450 ezer látogatót vonzott, ami egy nagyon kellemes, élhető fesztivált eredményezett. Százhárom országból érkeztek látogatók, ami több mint tavaly volt. Legtöbben Hollandiából zarándokoltak Budapestre, sorban utánuk az angolokból, franciákból, németekből és olaszokból volt a legtöbb, de a világ távolabbi pontjairól is érkeztek látogatók. Egy hongkongi házaspár 11 éves csecsemőjüket is elhozta, hogy megérezze az igazi Sziget feelinget és két nap is ki kellett tenni a “megtelt” táblát.

1GerendaiVidEgyre több hollywoodi sztárt lehetett felfedezni a közönség soraiban. A mínusz egyedik napon, a Pink koncerten már ott sorakozott a nézőseregben Ashton Kutcher, Mila Kunis, Justin Theroux és Luke Evans is, aztán annyira rákaptak a Szigetre, hogy több napon is kilátogatták. Ashton Kutcherék eljöttek például Wiz Khalifa és a Chainsmokers koncertjére is, mi több, egy kis előbulit is tartottak a fesztiválon, hiszen Mila Kunis születésnapja is erre az időre esett.

Nagy barátságok is kötődtek a Nagyszínpad backstage-ében. Billy Talent és Pink, akik amúgy még sosem találkoztak, egymás után léptek fel a Szigeten és a fesztivál köztudottan barátságos légköre a Nagyszínpad mögé is begyűrűzött, ami összehozta a két fellépőt. Mint ahogy nagy közös szelfizés és instagram posztolás lett abból is, hogy a két zongorista, Tom Odell és Jamie Cullum szintén egymást követték a színpadon.

Köszöntötték a Sziget Fesztivál 8 milliomodik látogatóját. Az Erdélyből jött egyetemista lány nagyon meglepődött, amikor a kasszánál Gerendai Károly alapító fogadta és adott neki egy idei bérletet, plusz egy örökbérletről szóló oklevelet.

1EvelinA Sziget biztonsági rendszere jól vizsgázott! A tavaly bevezetett check-in iránt nemzetközi érdeklődés is mutatkozott. A Szigeten vendégeskedő külföldi fesztiválszervezők közül többen is érdeklődtek a szisztéma iránt, mondván, ez sokkal nagyobb biztonságot nyújt, mint a sajátjuk. A Sziget biztonsági szolgálatának vezetője is pozitív hírekről számolt be, elmondása szerint a statisztikájuk mintegy 30-40 %-kal jobb a tavalyinál.

A 25. Sziget most egy időre bezárja kapuit, de jövőre elindul egy újabb negyed század … Mi pedig kiváncsian várjuk!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.