Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

Zongora-sorozat nyitóhangverseny

AZongoraMVM Koncertek – A Zongora-sorozat jubileumi nyitó hangversenye január 7-én lesz a Zeneakadémián.

A már 15 éves múlttal büszkélkedő Zongora sorozat Andrej Korobejnyikov zongoraestjével indul.

KorobeinikovMűsoron lesz: Schubert: B-dúr impromptu, op. 142, f-moll impromptu, op. 142, Esz-dúr impromptu, op. 90, Rachmanyinov: Elégia, op. 3/1, Variációk egy Corelli-témára, op. 42 *** Schubert–Liszt: Sei mir gegrüßt, Auf dem Wasser zu singen, Erlkönig, Liszt: h-moll szonáta

A húsz nemzetközi díjat nyert, a világ négy kontinensének 45 országában számos világhírű karmester és muzsikus társaságában koncertező fiatal művész kiemelkedő merészséggel és érzékenységgel keríti hatalmába a publikumot. Műsorának összeállításakor mindig a személyességre, valamint az irodalom és a költészet zenében való találkozására törekszik. Budapesti koncertjén Schubert és Rachmanyinov leglírikusabb alkotásai mellett Liszt Ferenc monumentális és korszakalkotó művét, a h-moll szonátát is hallhatjuk.

Andrej Korobejnyikov a Moszkva melletti Dolgoprudnijban született. Ötéves korában ismerkedett meg a zongorával. Nem mindennapi tehetségéről árulkodik, hogy alig nyolcévesen adta első szólóestjét az Azerbajdzsáni Zeneakadémián. 2006-ban. A Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban 19 évesen diplomázott, ahol a záróvizsgán olyan kimagasló eredményt ért el, melyet ebben az életkorban utoljára Rachmanyinovnak sikerült felmutatnia – több mint száz évvel korábban. Ezután a londoni Royal College of Musicban képezte tovább magát, ahol végzősként neki ítélték az intézmény elnöke, Károly herceg által alapított különdíjat. Az élete nagy részét kitöltő koncertezés mellett egyébként diplomás jogász is, már számos cikket publikált orosz szakmai lapokban. Három idegen nyelvet beszél.

1BalazsjoA Zongora sorozat folytatja az ünneplést a Zeneakadémián: január 17-én Mitsuko Uchida, január 31-én Balázs János hangversenyeivel és január 26-án a Müpában Fazil Say zongoraestjével.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban. A koncert társrendezője a Besszer Koncert Kft.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin