Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Budapest Dala 2018

Budapest keresi a hangját

1BudapestDalajoBudapest Dal 2018 címmel pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját. A pályázat minden dalszerző számára nyitott.

A 11 ismert, felkért előadó, akik elfogadták a szervezők felkérését: Király Viktor, Berkes Olivér, Závodi Marci, Radics Gigi, Compact Disco, Caramel, Anna the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztesi Ildikó, Frenreisz Károly, Honeybeast.

Budapest rengeteg érzelmet hoz ki belőlünk a zenei színtéren, azonban a számos, már megszületett dal ellenére, mintha még nem sikerült volna kifejezni, mit jelent nekünk a város. Amikor Budapestet építjük, célunk a közösség formálása is – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

2BpDalaJoós István a Magneoton Kiadó vezérigazgatója további részleteket árult el a pályázatról. Rakonczai Viktor, zenész, zeneszerző, zongorista, előadóművész pedig elmondta, mit gondol a Budapest hangjáról, a Budapest Dalról.

A beérkezett dalokra előválogatás után április 16. és április 26. között lehet majd szavazni, majd április 27-én Gálakoncerten mutatják be a Thália Színházban a számokat. A győztes 1 millió forinttal lesz gazdagabb.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.