Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

EDDA Művek

EDDA Művek nyitja a tavaszt az Arénában – Dalok a testnek és Dalok a léleknek …

Hazánk egyik legkedveltebb rockzenekara az EDDA Művek március 10-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel. Öveket becsatolni, igazi hazai rock-ünnepre fel, hisz az Edda Művek nyitja a tavaszt az Arénában! A meglepetésekkel tarkított nagy koncerten elhangzik majd a februárban már megjelent dupla lemezükről néhány új dal is, de természetesen nem maradnak el a legnagyobb slágerek sem.

1Csoportkep Az Edda Művek három év után jelentkezik új albummal, amely a csapat történetének második dupla lemeze. A „Dalok a testnek” és „Dalok a léleknek” című korongok már februártól megvásárolhatók a MOL benzinkutakon.

A 33. nagylemez dalai között lírai és lendületes rock számok is helyet kaptak. A két korong ugyan tartalmilag különbözik, ám mégis kiegészítik egymást: a mély mondanivalók a lélekre hatnak, a gyors ritmusok pedig a testet forrósítják fel.

1Edda33A „Dalok a testnek” című korong 12 dala egyfajta kronológiát (sorrendet) tartalmaz: a „33.” című dal a kezdetekről szól, a „Nem adom” című pedig a mostani időkre jellemző és elvárt hovatartozásukról ad mértéket. A többi dal a zenekartól megszokott „Edda módon” az életükről, az életünkről szól.

A „Dalok a léleknek” című lemez 10 lírai dala között két dinamikusabb hangvételű is szerepel – „Még a szél is”, „Mit kezdenél velem” –, melyet a zenekar csak „dühös lírának” nevez. Olyan szövegvilágot hordoznak magukban, a fájdalomnak olyan vetületét, amit Göme szerint csak ilyen formában lehetett megzenésíteni.

1Edda3Eddásnak lenni életforma, egyfajta „összetartozás”. Ezt az érzést élheti át mindenki, aki részt vesz a 2018. március 10-i nagykoncerten, a Papp László Budapest Sportarénában.

Az Edda Művek Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese. Az együttes 1973-ban alakult Griff néven, majd 1974-től Edda néven folytatták. 1977-ben került a zenekarba Slamovits István, akinek a zenéje meghatározta a zenekar hangzásvilágát.

Jelenlegi tagok: Pataky Attila, Alapi István, Gömöry Zsolt, Kicska László, Hetényi Zoltán.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.