Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

H-Moto Team 2018

H-Moto Team nagy reményekkel vág neki a 2018-as évnek

1HMotoTeamA csapat tagjai március 14-én a Bara Hotelben tartott sajtótájékoztatón mutatkoztak be. Megtudtuk, hogy változtattak a téli alapozáson és Spanyolország helyett volt aki a távoli Katarban, míg mások a hazai edzőtermekben és terepen készültek az idei megmérettetésekre.

A tapasztaltabbak közül Győrfi Alen ismét visszatér Közép-Kelet-Európa legerősebb sorozatába az Alpok-Adria Bajnokságba, ahol a Supersport 600-as kategóriában szeretné megszerezni a bajnoki címet. Kovács Bálint ismételten a német nemzeti bajnokság, az IDM futamaival együtt rendezendő GSXR Suzuki Cup futamain indul.

A tavalyi szezonhoz hasonlóan Kakuszi Ádám a szintén német szervezésű ADAC KTM Cup sorozatban szeretne minél jobb eredményt elérni. Kiss Viktória a Magyar Bajnokság és Kupa 600-as kategóriájában tér vissza az aszfaltra egy Yamaha R6 nyergében. 1Julcsi

A fiatalok közül Szilárd Zalán, a szlovák Misko Bem és Jakub Mazsar pedig a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság cseh-szlovák-magyar sorozatának különböző kategóriáiban áll rajthoz.

1KelemenjoKelemen Krisztián a H-Moto Team tulajdonosa elmondta, fájó szívvel, de tudomásul vette, hogy a tavalyi csapatból többen máshol folytatják, ám természetesen sok sikert kíván nekik. A mellettük kitartó versenyzőket a legjobb tudásukkal szeretnék a lehető legjobb szerepléshez segíteni.

Bízik abban, hogy a versenyzéshez idén visszatérő Kis Viktória az általuk épített Yamaha nyergében bizonyíthat a hazai versenyeken. Másrészt az egész telet a katari nemzetközi bajnokságban végigversenyző Kovács Bálint képes lesz a rendkívül erős német mezőnyben meglepetést okozni az ezresek között. Ha minden összeáll, akkor közel harminc futamon indulhat és megszerezheti azt a rutint, hogy egy-két éven belül ott lehessen az IDM Superbike kategóriájának mezőnyében. Hamarosan Olaszországba látogatnak, ahol az ADAC KTM Cup felkészítő tábora lesz, ott Kakuszi Ádám is felveheti a tempóját.

Majd bejelentette, hogy a 2010 óta íródó történetük egy újabb irányt vesz és a különböző életkorú motorosok versenyeztetése mellett, új útra lépnek a magyar motorsportban. Ettől az évtől kezdve a H-Moto Team egyre nagyobb szerepet vállal a környezettudatos elektromos motorozásban.

A szakmai munkát a tavalyi évhez hasonlóan, idén is Rizmayer Gábor a H-Moto Team sportigazgatója irányítja, aki korábban versenyzőként Európa-, és világbajnoki futamokon is szerepelt. Szerinte a kisebb létszámnak előnyei lesznek. Mivel kevesebb versenyzőre kell odafigyelni, idén jobban előtérbe kerülhetnek az egyéni képzések. Kisebb csapattal, de nagy reményekkel vágnak bele a 2018-as idénybe! A csapatvezetés nevében megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy versenyzőink elérhessék az idei szezonra megálmodott céljaikat – mondta Rizmayer Gábor.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.