Search
péntek 21 június 2024
  • :
  • :

Patandzsali – Jóga-szútra

Patandzsali – Jóga-szútra – A kötet szerzője Gaura Krisna Dásza (Dr. Tóth-Soma László).

JogakonyvMegjelent a négykötetes sorozat második könyve. India ősi szellemi kincse, a védikus irodalom felbecsülhetetlen ajándék korunk embere számára. Oldalain az emberi létezés legfontosabb kérdései kerülnek megvitatásra, a végső válaszok kinyilatkoztatásra.

Az emberi élet tökéletességére vágyó ember számtalanszor felteszi magának a kérdést, hogy vajon mely úton elindulva érheti el a tökéletes boldogság és szabadság állapotát? Azt a szabadságot, melyet egyáltalán nem korlátoz az idő és a tér, egyszóval az anyagi megnyilvánulás korlátai.

A szabadság és a boldogság a lélek, illetve az önvaló eredeti állapota, mely eredeti állapot ismételt megtapasztalása a felszabadulás segítségével lehetséges. Ez a felszabadulás, mely a lelki létünk első állomása, az önmegvalósítás folyamatával érhető el, amelyet jógának nevezünk.

A kötet szerzője Gaura Krisna Dásza (Dr. Tóth-Soma László). JogairoPatandzsali Jóga-szútráit szakavatott módon, az eredeti szanszkrit nyelvű szövegből fordította le, s a szútrákhoz írt magyarázataiban a jóga elméleti-filozófiai tanításainak bemutatása mellett az önmegvalósítást gyakorló jógik életére vonatkozó számtalan útmutatást is közkinccsé tesz.  Tudásának és több mint két évtizedes gyakorlati tapasztalatának fényében megbízható segítség mindazok számára, akik a jóga útján szeretnék megismerni önmagukat és örök kapcsolatukat mindenek végső forrásával.

A négykötetes sorozat első és második könyve megvásárolható a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola könyvtárában (1039 Bp. Attila u. 8.), valamint a nagyobb jógastúdiókban.

JogaA Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola második jógastúdióját nyitotta meg március 12-én Budapest belvárosában a VIII. kerület, József krt. 8. IV. em. 4. (A Blaha Lujza térnél). A stúdió megnyitóján átadták – idén harmadik alkalommal a jógaoktatók elismerésére alapított – JÓGARÁDZSA Kiválósági Díjat.

A JÓGARÁDZSA azt jelenti, hogy a Jógák Királya, de most helyesebb Királynőről beszélünk – mondta Banyár Magdolna, aki Dr. Tóth-Soma Lászlóval – mindketten a Főiskola tanárai együtt méltatták a díjazottat, majd átadták a díjat.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.