Search
kedd 23 április 2024
  • :
  • :

Alltech Craft díjátadó

Alltech Craft Brews and Food Fair díjátadó

A sörök és szeszes italok gyártásával foglalkozó Alltech Lexington Brewing and Distilling vállalat évente megrendezi Dublinban az Alltech Craft Brews and Food Fair-t, Írország legnagyobb kisüzemi sör fesztiválját. A beküldött tételeket a nemzetközi BJCP – Beer Judge Certification Program pontozási rendszere alapján értékelik húszpontos skálán. Az egyes tételeket nem egymáshoz, hanem a standardhoz mérik, az érmeket az elért pontszám függvényében ítélik oda. Az egyes kategóriák legjobb tételeit ezek után már egymással kóstolják össze, és a legjobb viheti haza a nagydíjat. A fesztiválon évek óta eredményesek a magyarok.

Tokaji István, az Alltech Hungary Kft. értékesítési igazgatója sajtótájékoztató keretében adta át az elismeréseket a Dublini Alltech Craft Brews and Food Fair magyarországi nyerteseinek a Ferdinand Monarchia Étterem és Cseh Sörházban március 22-én.

1AlltechdijazottjoIdén a rétsági Fűtőház Sörfőzde nyerte a Dublin Craft Beer Cup nagydíját, az elismerést Hava István vette át.

További két magyar cég is eredményesen vett részt a megmérettetésen, a jászapáti Guri Sörfőzde és a Hopfanatic.

Az oklevelek, érmek átvétele után mindegyik sörfőzde képviselője még lehetőséget kapott, hogy néhány mondatban bemutassa cégét és a díjazott sörét. A vendégek, a sajtó képviselői meg is kóstolhatták a díjnyertes söröket.

Az esemény értékét emelte, hogy informatív, élvezetes előadást hallottunk a sörfőzés történetéről Katona Csaba történésztől.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.