Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Év Gyógyszerésze

Indul az Év Gyógyszerésze pályázat …

Immár nyolcadik éve pályázati kiírást tettek közzé az „Év gyógyszerésze” címmel a Roche Magyarország Kft. támogatásával a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara. A kiírók célja a gyógyszerész szakma támogatása, a díjat elnyert gyógyszerész munkájának elismerése és szakmai rang nyújtása a munkájához. Olyan gyógyszerészek jelentkezését várják, akik kreatív, innovatív megoldásaikkal, ötleteikkel példát mutatnak és segítik a szakma fejlődését.

1AzEvjoA sajtótájékoztatón részt vett a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke – Dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke – Dr. Samu Antal, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság elnöke – Prof. Dr. Szökő Éva, az Országos Tisztifőgyógyszerész – Dr. Mike László, az Országos Mentőszolgálat szóvivője – Győrfi Pál és a Roche Magyarország Kft. ügyvezetője – Dr. Hodossy Lajos.

A sajtótájékoztatót vezette: Torjai Gábor, a Nero Solution igazgatója.
2AzevDr. Mikola Bálint a Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a pályázatnak sikere van, megvalósultak a célok, felhívták a figyelmet a gyógyszerészi munka fontosságára és az asztalnál ülő személyiségek is mutatják, milyen súlyt kapott a kezdeményezésünk. Az elmúlt évek alatt jelentősek az elért eredmények a gyógyszerbiztonság, a gyógyszeres terápia hatékonyságának segítése, növelése és a betegedukáció területein.

Dr. Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alelnöke elmondta, az idei pályázat fókuszában a biztonságos, költség hatékony gyógyszerellátás biztosítása áll, amit betegközpontú szemlélettel, a gyógyszerészi gondoskodás jegyében valósítanak meg. Kiemelt téma a gyógyszeralkalmazás, a beteg egészségértési funkciója, a betegek együttműködése a gyógyszeres terápiában, és a minél nagyobb egészségnyereség elérése. A cél olyan praxisközösség kialakítása, amelyben mindegyik résztvevő- az orvos, a gyógyszerész és a beteg- a lehető leghatékonyabban együttműködik a gyógyulás érdekében. Az E-recept kérdése is változatlanul fontos témakör. Továbbá keresik az utat, hogyan lehet a társadalmat úgy szocializálni, hogy a betegség megelőzése, az egészség megőrzése legyen szem előtt. Kiemelt fontosságú a tudatosság és az önmenedzselés képessége.

Dr. Mike László Országos Tisztifőgyógyszerész azt mondta, az Év Gyógyszerésze Kampányt fontosnak tartja, és örömmel vett részt a pályamunkák értékelésében. Dr. Mike László Országos Tisztifőgyógyszerész …

Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság elnöke a gyógyszerészi gondozásban a felvilágosítás, a tanácsadás kiemelt kezelésére hívta fel a figyelmet. Egyben örömét fejezte ki, hogy már nyolcadik alkalommal került kiírásra a pályázat.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról beszélt, hogy forradalmi változáson ment át a kommunikáció, melynek a legfontosabb eleme a bizalom! Mint mondta, a segélyhívásokat felvevő kollégái sokszor tanácsadói feladatokat is ellátnak.

Dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország Kft. ügyvezetője személyes történetet elmesélve érzékeltette, hogy milyen maratoni feladat az egészségtudatosság elérése a lakosság körében.

Torjai Gábor, a Nero Solution igazgatója ismertette a pályázatra vonatkozó technikai információkat és a határidőt.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.