Search
csütörtök 30 május 2024
  • :
  • :

Nagy Badacsony kóstoló a New Yorkban

1Badacsonybelso

Április 14-én újra Budapestre érkezik a Badacsonyi Borvidék. Ezúttal 35 borászat több mint 150 féle bora mellett, 15 turisztikai szolgáltató kínálata is várja a látogatókat a New York Palota Róma termében.

A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé.

„Garantáljuk, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkoznak az eseményen” –mondta Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről. A kóstolón résztvevő borokat egy vakkóstoló során előminősítették, ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat.

A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák, hangulatos szállások. Ezt a sokszínű kínálatot idén első alkalommal ismerhetik meg a rendezvény látogatói, a kiállítók között ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

A rendezvényt két mesterkurzus kíséri, melyeket az igazi ínyencek számára ajánlják a szervezők – neves előadókkal, érdekes témákkal és izgalmas tételekkel.

Sánta Zoltán WSET CE, Dip WSET (AIWS), Weinakademiker „Úri muri– a Kéknyelűről őszintén” című előadásában a badacsonyi Kéknyelű sokszínűségét mutatja be hét tételen keresztül.

Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive séfje, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja pedig „Borok ételekhez vagy ételek borokhoz…” címmel mutat be bor- és ételpárosításokat. A válogatott badacsonyi borok mellé az általa kreált falatokat kóstolhatják meg a résztvevők.

A kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják 14 és 16 óra között, akik számára a belépés ingyenes.

Az exkluzív kóstoló 16 óra után minden borkedvelőt vár.

Belépőjegyek elővételben 6.900 forint, már válthatók a www.kostolo.badacsony.com oldalon, vagy a helyszínen korlátozott számban 7.900 forintért.

Mesterkurzusok jegyárai:
MESTERKURZUS – 15.00 – 16.30 (Sánta Zoltán): 3.500,- Ft
MESTERKURZUS – 17.00 – 18.30 (Wolf András): 4.900,- Ft

Az esemény szervezője:
Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület – Tourinform iroda
8261 Badacsony, Park u. 14.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.