Search
szerda 24 július 2024
  • :
  • :

Virtuózok negyedik évad

Virtuózok újra a Duna Televízió képernyőjén …

Idén tavasszal megújulva tér vissza a negyedik évadával a Virtuózok Magyarország első klasszikus zenei tehetségkutatója a Duna Televízió képernyőjére április 13-án. A nézők a Virtuózok Múltidézőjét tekinthetik meg. A negyedik széria fővédnökségét Herczegh Anita a köztársasági elnök felesége az MTVA felkérésére ismét elvállalta. A műsorvezetők a negyedik évadban Morvai Noémi és Bősze Ádám lesznek.

1PellerPeller Mariann a Virtuózok Licenctulajdonosa hangsúlyozta, hogy évről évre egyre komolyabb tehetségeket fedeznek fel és a Kis Virtuózok Alapítvány révén segítik a felfedezettek pályáját, hangszer vásárlását, a világ különböző pontjain való fellépéseket. A Virtuózok több mint tehetségkutató műsor, amely betölti misszióját, hogy a komolyzenét minél több emberhez eljuttassa. Visszajelzések mutatják, hogy a Virtuózok hozzájárult a zeneiskolai jelentkezések számának növekedéséhez is.

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója elmondta, hogy a Virtuózok valódi értékeket és igazi művészeket mutat be 21. századi körülmények között, ezáltal számos nézővel, fiatalokkal és idősekkel egyaránt megismerteti a klasszikus zene szépségét.

A Duna Televízió komolyzenei tehetségkutató műsorába ezúttal is három korcsoportban nevezhettek a fiatalok: a Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze hangszeres vagy énektudásukat. A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

1Vircim

Kesselyák Gergely (középen) az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész, aki szerint a műsor egyik hitvallása a klasszikus zene felmutatása és megszerettetése minél szélesebb körben.

Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, aki azt vallja, hogy a tehetségkutatóba bejutás már önmagában győzelem, valamint hogy egy igazi virtuóz morálisan, tisztelettel szolgálja a nagy zeneszerzők műveit.

Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, aki nemcsak a műsor zsűritagjaként, hanem mindennapjaiban is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több fiatalt megismertessen a muzsikálás örömével. Hitvallása, hogy a klasszikus zenének a XXI. században is helye van.

Várdai István Liszt-díjas csellóművész, aki hiszi, hogy a mai világban nincs annál csodálatosabb, mint ha gyerekek együtt zenélnek, kórusban énekelnek, vagy zenekarban játszanak.

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, aki mindig a lelkére hallgat a zsűrizéskor, és a szívében hozza meg a legfontosabb döntéseket.

Virtuózokat a Duna Televízió és az M5 képernyőjén péntek esténként, először április 20-án, 19.30 órától láthatjuk. Az adások után az M5 csatornán Virtuózok személyesen címmel Béli Ádám műsorvezető beszélget a továbbjutókkal és az őket felkészítő tanárokkal.

1BorosMisijoA műsorban önálló rovattal jelentkezik Boros Misi, aki a Virtuózok tehetségkutató műsor Kicsik korcsoportjának győztese volt 2014-ben.

Szombaton délelőtt 9,30 órától a Bartók Rádió Continuo – Kísérjük a Virtuózokat! – magazinműsorában Bolla Milán beszélget az előző napi adásról.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.