Search
kedd 23 július 2024
  • :
  • :

Vad Balaton

Vad Balaton, színes, magyar természetfilm, 65 perc, 2018 – Forgalmazó: Pannonia Entertainment.

2BalatonA díszbemutató előtt a Pannonia Entertainment terjesztési vezetője Farkas Attila mondott néhány szót a filmről: Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika három év alatt összesen 150 napon keresztül forgatott a Balaton legkülönbözőbb tájain, hogy úgy mutassák be az élővilágot, ahogy csak ritkán látni. Ennek végeredménye a Vad Balaton című film, amely április elsején vasárnap 18:30-tól nézhető majd meg a Duna TV-n, de később április 19-től mozikban is meg lehet nézni, egy hosszabb változatát.

Vad Balaton – Farkas Attila és a WWF Magyarország képviselőjének ajánlása …  https://youtu.be/ppPX-RaFdT4

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők.

1BalatonÜrge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át. 3B

A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben, 4K minőségben érkezik április 19-től országszerte a mozikba – a WWF Magyarország ajánlásával.

A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre. Alkotók: rendező: Mosonyi Szabolcs, forgatókönyvíró: Bagladi Erika, vezető operatőr: Mosonyi Szabolcs, zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba, vágó: Mosonyi Szabolcs, narrátor: Csankó Zoltán, producer: Bagladi Erika, gyártó: Natfilm Hungary Kft.

Vad Balaton – díszbemutatón Bagladi Erika, producer  …  https://youtu.be/xONaMmkhLPc

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.