Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Italian Festival – Olasz Fesztivál

Olasz Fesztivál – Merülj el a Dolce Vita-ban – Un tuffo nella Dolce Vita!

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Olasz Fesztivál 2018. május 30. és június 16. között – jelentette be sajtótájékoztatón Marco Bulf az Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója Budapesten az Akadémia Italiai Étteremben. A 2018-as Olasz Fesztivál az olasz gyártás kiemelkedő szektorainak termékeit mutatja be az élelmiszereken, a divaton, illetve a kozmetikai termékektől az autó-motor iparon át, a kultúráig és a turizmusig.

1FesztcimlapLátogassanak el honlapukra a www.italianfestival.eu -ra, és vegyenek részt ebben a lenyűgöző utazásban, melynek révén alkalmuk lesz megtapasztalni az olasz életstílust. Számos eseményen lehet részt venni – üzletek, bemutatótermek, éttermek, bárok, kávézók – ahol a résztvevő cégek kedvezményeket kínálnak és nyereményeket ajánlanak fel. Merüljenek el a “dolce vita”-ban és induljanak nyereményjátékainkon az értékes ajándékokért, melyeket olasz partnereink, a Made in Italy nagykövetei ajánlottak fel. A rendezvény az Olasz Nagykövetség védnökségével, valamint az Olasz Kultúrintézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara közreműködésével valósul meg – mondta Marco Bulf.

A hatalmas sajtóérdeklődéssel kísért eseményen részt vett Őexc. Massimo Rustico Olaszország magyarországi Nagykövete, Gian Luca Borghese az Olasz Kultúrintézet igazgatója és Francesco Mari a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke is. 4Festival

Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete

Országunk imázsához szorosan kötődik a gasztronómia, a turizmus, a művészeti örökség, valamint a divat, a dizájn, az autóipar és a zene. Ugyanakkor az “Olasz életstílus” és az “Italian style” a kreativitás, a találékonyság, a szépség, az elegancia, a stílus, az ízlés, az öröm szinonimái. Biztos vagyok benne, hogy ennek a kezdeményezésnek a folytonossága segíti a „Made in Italy” brand megerősítését, de egyben lehetőséget nyújt a terméket, a földrajzi területet, az értékeket magában egyesítő olaszosság megtapasztalására is. Mindenkit a május 30-a és június 16-a között megrendezésre kerülő és Olaszországból “ízelítőt” nyújtó programokon való részvételre invitálok. Köszönöm az ICE odaadó buzgóságát és minden szervező munkáját, amellyel lehetővé tette a programsorozat megvalósulását.

Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója

Ezen a Fesztiválon találkozhatnak azok az olasz vállalkozók és alkotók termékeikkel együtt, akik büszkeségeink a nemzetközi piacokon. A vállalkozói szektor, a termékek kiválósága és a kultúra találkozása ez az esemény. Idén az Olasz Kultúrintézet nagy örömmel látja vendégül a Szardíniát bemutató nap eseményeit, mely alkalomból szeretnénk előtérbe állítani Szardínia antik kultúráját, népviseletét, zenéjét, lakóinak derűs és büszke természetét, és nem utolsó sorban a sziget kiváló termékeit. Ily módon egy konkrét példán keresztül mutatkozik meg az olasz arculat végtelen sokszínűsége és gazdagsága, mely a belső különbségeken átívelve egy kerek egészként jelenik meg. Mindez nemcsak a film- és fotóművészet alkotásaival, és annak elbeszélői stílusával ejti rabul a nézőt, hanem gasztronómiájával, divatjával, de legfőképp életstílusával. Nagy szeretettel várjuk Önöket június 5-én erre a találkozóra!

Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke

A program, amelyet az ICE /ITA koordinál, számos olyan eseményt kínál, amelyet minden Magyarországon található olasz intézmény gondosan szervez meg, és amelyek tipikusan olasz módon egyesítik a szórakozást a professzionalizmussal, az életminőséggel és üzleti lehetőségekkel. Magyarország negyedik kereskedelmi partnere Olaszország, és az idei Olasz Fesztivál célja a két ország növekedését szolgáló kapcsolatok megerősítése. A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elkötelezte magát amellett, hogy lehetőségeket teremtsen a fővároson kívüli promócióra és hálózatépítésre is, fokozva így az olasz jelenlétet. Biztosíthatom Önöket, hogy a mottónk: “Együtt a sikerért!” nagyszerűen összegzi a 2018-as Olasz Fesztivál lényegét. Jó szórakozást!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.