Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

MTÜ – Desztinációs Délelőtt

MTÜ – Desztinációs Délelőtt

De mi is a Desztináció? Körbejártuk a fogalmat. Egy olyan utazási terület, fogadótérség, amely vonzó a turista szemszögéből nézve, mert komplex turisztikai terméket biztosít számára. Vagyis tudatosan hálózatba szervezett szolgáltatásokat tartalmaz, turisztikai attrakciókkal, intézményekkel, szolgáltatásokkal bíró hely, amit a túrista vagy annak egy csoportja látogatásra kiválaszt. Kereslet és kínálat egyszerre, ezért nem mindegy, milyen menedzselésre épül.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Turisztikai Szövetséggel együttműködésben elindította desztinációs rendezvény sorozatát amelyet a Larus Rendezvényközpontban tartottak július 23-án. Az első rendezvény célja az volt, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Értékesítésért Felelős Igazgatósága külpiaci B2B tevékenységéről tájékoztassa szakmai partnereit, áttekintést adjon az értékesítést segítő trendekről és informálja a szakmai érdeklődőket azokról a rendezvényekről, amelyekhez a partnerek csatlakozni tudnak.

Megismertük a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett „Kiemelt partner minősítési rendszer” -t, melyre 2018. július 6 – 23 ig lehetett leadni a jelentkezéseket. A rendszer lehetőséget ad a szakmai partnereknek arra, hogy aktív részvételükkel még hatékonyabban szerepeljenek a külföldi rendezvényeken, munkájukról visszacsatolást tudjanak küldeni a Magyar Turisztikai Ügynökség felé, és hasznosítsák a rendszer által adott kedvezményeket.

A rendezvényen elsőként Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató köszöntötte a résztvevőket. Majd előadást tartott Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség Értékesítésért Felelős Igazgatóság vezetője. Témája a Kiemelt Partner Minősítési rendszer ismertetése és a Tengerentúli piacokon végzett B2B aktivitások bemutatása volt.

Sarmon Zsuzsanna, a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi piac szakértője is prezentációt tartott.  1SarmonZs

Előadásának témája az Észak-Amerikai piaci aktivitások és a marketing aktivitásokhoz kapcsolódó csatlakozási lehetőségek bemutatása volt.

A szakember korábban a Kempinski Hotel Corvinus értékesítés vezető-helyettese volt, majd a Kempinski lánc berlini szállodájában folyatta a munkát. Ezt követően a Four Seasons Gresham Palace Budapest amerikai piacért felelős értékesítési menedzsere lett. Sarmon Zsuzsanna kinevezésével az amerikai piacot és üzleti kapcsolatokat jól ismerő szakember került az egyik legfontosabb küldőpiac értékesítésének élére. Állomáshelyét áprilisban foglalta el New Yorkban.

Előadást tartott Princzinger Péter a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke.

Az utolsó előadást Yao Yao tartotta, aki szintén a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi piac-szakértőjeként ismertette a Kínai piaci aktivitások és a marketing aktivitásokhoz kapcsolódó csatlakozási lehetőségeket.

Az előadásokat nagy érdeklődés övezte. A Konferencia végén kapcsolatépítésre is lehetőség nyílt, amellyel éltek is a résztvevők.

A rendezvény háziasszonya  volt: Alföldi Eszter.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.