Search
kedd 23 április 2024
  • :
  • :

Vándorok, vérebek, angyalok

Hungarovox Kiadó: Kaiser László – Vándorok, vérebek, angyalok

Válogatott és új versek

KaiserRégi ismerősként kaptam meg Kaiser Lászlótól a Válogatott és új versek című kötetét, amely idén a 65. születésnapján jelent meg. Megtisztelt vele, jólesett! Szerencsére még akadnak “régimódi emberek” akiknél ez nem ment ki a divatból.

Kaiser László költő, akinek egy útja van – lélektől-lélekig. Másképp nem tudna a lelkünkhöz szólni …

Önvallomása: Országos lapban először 1979-ben jelentkeztem verssel, talán nem véletlen, hogy a Vigiliában. Aztán igencsak szórványosan írtam és publikáltam. Tanultam, éltem, hol szárnyaltam, hol gyötrődtem. A ’90-es évektől megindultak a versek. Monológok talán és persze regisztrációi mindannak, ami bennem van és amit magam körül észlelek, tapasztalok, pásztázok. Nem tudom és nem akarom a kettőt különválasztani. Hogy lássak – és látva lássanak.

A Vándorok, vérebek, angyalok – Válogatott és új versek című kötetről:
Mindenki vándor, ha akarja, ha nem. A két pont közötti úton, ha becsülettel szerzünk valamit, vérebként védjük azoktól, akik vérebként ragadoznák el. Néha magunkhoz ölelünk vérebeket, akik mímelik az églakók kinézetét. Önmagunkban is vív az angyal és a véreb. Minden a vándoron múlik. Jó utat választ-e… A rossz úton, ha égre tekintünk, megszabadulhatunk a vérebektől… A jó úton, angyalok vigyázzák a sorsunk. De mindkét út sajátja, adysan szólva, hogy ellovan … Ez ellen protestál a költő … Angyalul. Vándorul. (Novák Valentin a kiadó felelős szerkesztője).

1HungvoxHungarovox Kulturális Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. – 1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 11. A húsz éve működő Hungarovox Kiadó több mint 600 könyvet jelentetett meg, elsősorban magyar – köztük Baranyi Ferenc, Csoóri Sándor, Nemeskürty István Kossuth-díjas – szerzőket és élő irodalmat, de fordításokat is, főleg klasszikus szerzők (Dante, Byron, Puskin) műveit, illetve az olaszos profilunk keretében számos, az olasz irodalommal és kultúrával kapcsolatos kötetet adtunk ki. Műfaji szempontból széles a választék: vers, novella, regény, dráma, esszé, tanulmány, interjú és ismeretterjesztő irodalom.
Honlap: http://www.hungarovox.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.