Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Nagy Sportágválasztó

XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó

A Groupama Arénában szeptember 12-én tartották a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó sajtótájékoztatóját. Az eseményen résztvett dr. Kiss Gergely a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, Nyíri Zoltán az FTC operatív igazgatója, Kótai Mihály az FTC ökölvívó szakosztály vezetője, Kopcsik Laura a Magyar Teakwondo Szövetség részéről, Major János a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságát képviselte, Berecz György ezredes, Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke. 1Sportagbelso

Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a Budapesti Nagy Sportágválasztón több mint 100 sportág, 20 000 látogató, olimpiai, világ és Európa bajnokok lesznek jelen, amely XXIII. alkalommal szeptember 14-15-én (péntek-szombat) 9 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban. A sportágak bemutatkozása mellett szombaton délben rekordkísérletre is készülnek. A szabadtéren egyszerre kipróbálható 104 jelenlévő sporttal próbálnak csúcsot dönteni.

Megtudtuk, hogy a Nagy Sportágválasztó célja segítséget nyújtani azok számára, akik mozogni vágynak, de még nem találták meg az „igazit”, vagyis az adottságaikhoz és igényeikhez illő sportágat, amely valóban rendszeres mozgásra ösztönözné őket. A másik cél a kevésbé ismert sportágak népszerűsítése – különösen, hogy ezek között olyanok is szép számmal akadnak, amelyekben világszinten nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetnek a magyarok.

Az esemény helyszínein profik bemutatóit és nyílt edzéseket láthat majd a közönség, illetve a vállalkozó kedvűek belekóstolhatnak egy-egy számukra szimpatikus sportágba, edzők segítségével. Lehetőség nyílik, hogy a látogatók személyesen találkozzanak, együtt sportoljanak ismert sportolókkal, olimpikonokkal, amely által extra motivációra is szert tehetnek.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről, beleértve a programokat és az olimpikonok érkezésének időpontjait is.

A szervezők az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig minden érdeklődőt szeretettel várnak. A sportot sosem lehet elég korán kezdeni és sosem késő újra kezdeni, esetleg belevágni az egészségesebb életmód megvalósításába.

Edzők, élsportolók szakmai tanácsadással segítik a sportág választást. Nyitva tartás: 9 és 17 óra között. Pénteken elsősorban az előre bejelentkezett óvodákat, iskolákat várják, 14 órától és szombaton egész nap a családokat, a nagyközönséget!

A magyar sport fényes csillagaival is lehetőség lesz beszélgetni. Szeptember 14-én pénteken találkozhatunk: Dr. Kiss Gergely, Miklós Edit, Kótai Mihály, Csabai Edvin, Dunai Antal, Fejes Dániel, Klivinyi Kinga, Mohamed Aida, Molnár Péter, Németh Szabolcs, Simon Sebestyén, Staicu Simona, Storcz Botond, Wladár Sándor, Torghelle Sándor, Cseh László, Juhász Roland, Kozma Dominika, Szabó Gabriella, Vári Attila, Gróf Dávid,

Szeptember 15-én szombaton találkozhatunk: Dr. Kiss Gergely, Csabai Edvin, Gróf Dávid, Sztankovics Anna, Dombi Rudolf, Bozsik Gábor, Késely Ajna, Tóth Ildikó – a lista még bővülhet.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.