Érték és Minőség Nagydíj

Érték és Minőség Nagydíj

Átadták az Érték és Minőség Nagydíjat szeptember 11-én a Parlamentben, amelyre a kiírás szerint a tanúsított minőség és az érték iránt elkötelezett vállalkozások pályázhattak. A díjat 46 pályázó 51 pályázata nyerte el.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati titkárság ügyvezető igazgatója szerint az ország gazdasági versenyképessége csak jó minőségű termékekkel biztosítható. A nagydíj útmutatást ad a fogyasztóknak vásárlásaikhoz, és kiemeli a díjazottakat a gazdasági élet szereplői közül.

Az ünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, egyben a rendezvény fővédnöke azt mondta, hogy csak a nagy hozzáadott értékű, szellemi újdonságot tartalmazó termékek, eljárások, szolgáltatások révén van remény arra, hogy Magyarország erős országgá, a magyarság erős nemzetté, meghatározó gazdasági központtá válhasson. Az állam egyik elsőrendű feladata, hogy patrióta gazdaságpolitika keretében támogassa az értéket és minőséget előállító vállalkozásokat.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédében kiemelte, hogy a magyar kormány 2010 óta törekszik arra, hogy közös munkával olyan környezetet teremtsen belföldön és a határon túl, amelyben a helyi és régiós piacokra termelő vállalkozások megtalálják helyüket. Az elmúlt években a Kárpát-medencében egyebek mellett 118 tanműhely, tangazdaság létrejöttét támogatták, gazdaságfejlesztési programok indultak. Az identitás növelésnek és gazdaságfejlesztésének fontos színtere az Érték és Minőség Nagydíj pályázat.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke felidézte, a magyar kormány az identitás-megőrzés támogatása mellett a gazdaságfejlesztésre is jelentős összeget biztosít Erdélyben. Elmondta, az erdélyi magyar vállalkozásoknak is több szinten kell versenyképesnek lenniük, ehhez pedig minőségre van szükség. Az Érték és Minőség Nagydíj pályázaton több erdélyi vállalkozás kapott elismerést.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a piacok megnyitása új kihívások elé állította a gazdasági élet szereplőit, a magyar gazdaság jelentősen átrendeződött, az agráriumban is nagy változások következtek be. A piacon csak azok a gazdák tudnak megmaradni, akik képesek a kor követelményeinek megfelelő technológiával és megfelelő minőségben termelni.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat vállalkozási nívódíjat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kapta. A pályázat életmű díjával Dékány Ferenc, a Deka Union Kft. tulajdonosi és ügyvezetői tevékenységét ismerték el. Az energiahatékonyságért és környezetvédelemért nívódíjat a Murexin Építőanyag-gyártó és Kereskedelmi Kft. szekszárdi gyára energiahatékonysági beruházása kapta. Az innovációért nívódíjjal a Clearservice Kft. itthon otthont teremtünk program pályázatát díjazták. A digitalizációért nívódíjjal az Agrovir Kft. AgroVir 2 vezetői információs rendszer pályázatát jutalmazták. Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat ez évi felfedezettje az erdélyi Diemer S.R.L. lett a SigNature ránctalanító arckrémek organikus és egészséges alapanyagokból megnevezésű pályázata miatt.

Érték és Minőség Nagydíj átadása – 46 pályázó, 51 pályázata … 32. https://youtu.be/s6X5Ph8deUo

A pályázat kommunikációért nívódíjait a közmédia hírszolgáltatásának alkotógárdája mellett, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, valamint az Echo TV hír- és hírháttér műsorai és alkotógárdája érdemelte ki. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért nívódíj elismerésben Cár Anna, a dobronaki községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke, valamint a Transylvania Trust Alapítvány Bonchidai Bánffy kastély programja részesült. A pályázat Kárpát Hazáért életmű díját Petrí Zalán Endre, a Petry Cégcsoport alapító tulajdonosa kapta.

Az ünnepségen a nagydíjak mellett több különdíjat is átadtak. Az Érték és Minőség Nagydíjat és az ezzel járó tanúsító védjegyet a nyertes pályázók egy évig díjmentesen használják.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2018-ban a Diamond Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Kömi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. és az erdélyi székhelyű S.C. SSM & SIU S.R.L. írta ki, és valósította meg. Kiemelt támogató a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, külhoni támogató a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.