Search
péntek 26 április 2024
  • :
  • :

A szóvivők

A szóvivők

1SzovivokA könyv a nagy szóvivő generációról szól, kicsit történelem, kicsit pedig tankönyv. Szabó Gabi egy focicsapatnyi szóvivővel készített interjút, szám szerint tizeneggyel, amelyből 8 -an részt is vettek a Groupama Arénában rendezett sajtótájékoztatón. A szóvivők olyanok mint a családtagok, beköltöztek a nappalinkba, bevésődtek a tévénézők, a rádióhallgatók emlékezetébe. Mégis keveset tudunk róluk …

Hanga Zoltán – Fővárosi Állat -és Növénykert szóvivője – elmondta, hogy már srác korában is az állatkertet tartotta a legizgalmasabbnak és minden szabadidejét ott töltötte.

Kavalecz Imre – MÁV örökös szóvivője – arról beszélt, hogy a hangjuk a legfontosabb fegyverük és ő még járt beszédtechnikára Fischer tanár úrhoz.

Hardy Mihály – Budapest Airport és Tesco szóvivője – elmesélte, hogy már megjárta a legnagyobb csúcsokat, volt moszkvai tudósító és híradó főszerkesztő is, de amikor felkérték a repülőtér részéről a szóvivői munkára, azt gondolta “ez egy álomállás”.

1SzovivokjoSipos Jenő – Vám- és Pénzügyőrség, NAV, MLSZ szóvivő – azt mondta, hogy a jó szóvivő olykor újságíró, olykor sajtós, olykor pszichológus és egy kicsit csibész is.

Orodán Sándor – Belügyminisztérium és Határőrség szóvivője – szerint, aki nem stressztűrő, ne akarjon szóvivő lenni.

Dobson Tibor – Tűzoltóság és Katasztrófavédelem szóvivője – azt mondta, már megszokta, hogy ő jobbára rossz hírekkel szolgál.

Ahogy Garamvölgyi László a rendőrségnél, úgy Borbély Zoltán az ügyészségnél, imádják a szakmájukat, ami átjön a képernyőn.

Győrfi Pál – Országos Mentőszolgálat – pedig nem elkésett a sajtótájékoztatóról, hanem úton volt, ahogy gyakran a vasárnapi ebédről rángatják el, de ez már csak ilyen szakma 0-24 óráig tart.

Végül azt is megtudtuk, hogy bár többük tanítja valahol a kommunikációt, maga a szóvivőség nem tanulható – érzék kell hozzá! 11 név, 11 sztori, 11 napra könnyed olvasnivaló!

Megjelent az Andonik Média – Sportmarketing támogatásával. Kiadó: Colorcom – https://colorcom.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.